середа, 20 квітня 2022 20:15

Французька сенаторка закликає до повного ембарго на газ і нафту з Росії

Французька сенаторка закликає до повного ембарго на газ і нафту з Росії
Член Сенату Франції Мелані Фогель: "Відмова від газу та нафти в ЄС - не технічне, а політичне питання"

Європейський Союз має запровадити повне ембарго на закупівлю енергоносіїв у Росії, включаючи газ, нафту та вугілля, а також запровадити заборону на співпрацю в ядерній галузі. Питання енергетичного ембарго лежить у політичній, а не технічній площині. Водночас країни ЄС повинні розробити компенсаторні механізми для тих країн, на які відмова від енергоносіїв із РФ вплине найбільше.

Про це в коментарі Guildhall заявила член Сенату Франції, представник групи "Зелених" Мелані Фогель.

"Я думаю, абсолютно очевидно, що запроваджених Заходом санкцій недостатньо, інакше війну було б уже зупинено. Маємо переходити на новий рівень санкційного тиску - повне ембарго на нафту, газ та вугілля з Росії, а також повна заборона співпраці в ядерній сфері, оскільки саме ці позиції дозволяють фінансувати війну, дозволяють отримувати російському режиму гроші для вбивств українців.

Також як французькому сенатору мені непросто, але треба говорити про необхідність виходу з Росії французьких компаній, таких як Total, які продовжують там роботу", - заявила політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина поставила крапку в питанні підтримки ембарго на російську нафту й газ

"Що стосується відмови від газу та нафти в ЄС, то це не технічне, а політичне питання. Так, ми щиро говоримо про те, що відмова від російських енергоносіїв вплине і на країни в Європейському Союзі, особливо на ті, які зробили себе залежними від російського газу, в тому числі й на Францію. Але це відповідальність ЄС - продумати рішення і знайти вихід, сприяти тим країнам, які найбільше зазнають впливу в результаті відмови.

Ми маємо розробити механізми прямо зараз, посилити альтернативні джерела отримання енергії та бути готовими до наступної зими. Члени ЄС повинні розділити цю відповідальність і не кидати, наприклад, Німеччину, яка дуже залежить від Росії, це не буде просто, але ми здатні і можемо це зробити", - підсумувала Мелані Фогель.

Нагадаємо, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що очікує, що шостий пакет санкцій ЄС може включити обмежувальні заходи щодо Ощадбанку Росії, а також механізм нафтового ембарго проти РФ.

Зараз ви читаєте новину «Французька сенаторка закликає до повного ембарго на газ і нафту з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути