Ексклюзиви
вівторок, 19 грудня 2023 21:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Формулу миру допрацюють і передадуть Росії - Зеленський

Формулу миру допрацюють і передадуть Росії - Зеленський
Президент Володимир Зеленський анонсував новий саміт лідерів держав. Фото: eastnews.ua

Доопрацьований документ щодо Формули миру передадуть Росії.

Роботу над першими п'ятьма пунктами майбутнього документа проводили у межах зустрічі радників на Мальті, сказав президент Володимир Зеленський на пресконференції, передає Gazeta.ua.

Останні п'ять пунктів планують доопрацювати на зустрічі у Швейцарії. Після цього має відбутися саміту лідерів держав, на якому досягнуть домовленостей з фундаментальних питань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба не допустити цього" – як Росія намагається підкупити світ і що нам дає Формула миру

"Коли саміт лідерів відбудеться - буде домовленість між країнами про фундаментальні речі, з якими ми почнемо потім працювати й готувати відповідний документ. Коли буде готовий відповідний документ, тоді ми зможемо його в тому чи іншому форматі передати представникам Російської Федерації. Коли всі держави світу об'єднаються навколо нашого документа, його може бути передано, наприклад через ООН або інших лідерів, іншій стороні. І якщо вона буде готова цей документ сприймати, це буде говорити про те, що питання про переговори є актуальним. На сьогодні воно не актуальне. Запиту від Росії не бачу," - вказав Зеленський.

Вже 63 країни уже долучилися до обговорення реалізації української Формули миру. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з Прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

Стратегічною метою України, окрім деокупації захоплених росіянами територій, є створення умов, що унеможливлюють повторення російської агресії в майбутньому.

Нещодавно у Джидді в Саудівській Аравії відбулася зустріч радників лідерів держав щодо української формули миру. Участь у зустрічі взяли 42 країни.

Зараз ви читаєте новину «Формулу миру допрацюють і передадуть Росії - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути