вівторок, 20 січня 2009 10:44

Фірташ відмовився від своїх слів про контроль над 75% облгазів

Голова ради директорів RosUkrEnergo Дмитро Фірташ спростував інформацію про те, що він контролює роздрібний продаж газу і купив 75% українських облгазів.

"Ні, не купив (75% українських облгазів - ред). Коли я говорив, що ми контролюємо 75% ринку, я мав на увазі, що дві третини газу, який споживає Україна, поставляється RosUkrEnergo. Ще я сказав, і це ніяк не стосувалося попереднього твердження, що у нас є опціони на придбання деяких облгазів. Звичайно, не 75% всіх облгазів в країні. Що стосується цих опціонів – якщо ми вирішимо, то викупимо пакети акцій цих облгазів. Якщо ні, то не купимо", - заявив Фірташ в інтерв"ю Коммерсант-Украина.

В той же час Фірташ не захотів уточнити, про які облгази йде мова.

На питання, коли він планує скористатися опціонами, Фірташ сказав: "Не знаю. Якщо так все продовжуватиметься, ми можемо зовсім відмовитися".

Як відомо, у RosUkrEnergo є контракти на закупівлю середньоазіатського газу у "Газпром експорту" до 2029 року і на транзит його до 2010 року. Відповідаючи на питання, що буде з цими контрактами у разі переходу на прямі постачання "Газпрому" і "Нафтогаза", Фірташ заявив: "Не бачу тут великої проблеми. RosUkrEnergo – достатньо велика компанія, для нас український бізнес ніколи не був прибутковим. Тому, якщо з нас знімуть зобов"язання щодо постачання до України, я буду навіть радий".

На питання, що він робитиме в цьому випадку, Фірташ сказав: "Скористаємося опціоном з купівлі облгазів і обслуговуватимемо ці активи".

Раніше Фірташ заявляв, що компанія "РосУкрЕнерго" придбала контрольні пакети ряду українських газопостачальних компаній (міськ- і облгази), що дозволило їй сконцентрувати 75% ринку постачання природного газу кінцевим споживачам.

"Потрібно розуміти, що РУЕ придбала контрольні пакети облгазів на Україні і контролює 75% об"єму газу, що продається, на Україні (майже 50 млрд. куб. м газу в рік). Газ реально продає не "Нафтогаз" України", а облгази", - сказав Фірташ.
Зараз ви читаєте новину «Фірташ відмовився від своїх слів про контроль над 75% облгазів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути