середа, 08 грудня 2010 13:10

Фірташ розвалює Партію регіонів - експерт

Фірташ розвалює Партію регіонів - експерт

Політолог Віктор Небоженко вважає заяву Дмитра Фірташа про те, що "РосУкрЕнерго" йде з газового ринку України, блефом.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Він робить це для того, щоб отримати для своїх людей посаду прем'єр-міністра. Вони зараз мають колосальну владу – задавили СБУ, міліцію, більшість в парламенті. Навіщо йому йти в такому випадку? Раніше коли великий радянський чиновник відчував, що в нього виникають проблеми, говорив, що захворів і лягав до лікарні. Таку манеру використовує Фірташ. Він захопив 65 % облгазів України, у нього 35 % хімічної промисловості, контролює більшість у парламенті, практично розчавив Партію регіонів. Це якась гра, яка завершиться або якимись кадровими змінами на користь "РосУкрЕнерго", або черговою вимогою Фірташа – дати йому у шість разів більше грошей", - зазначив експерт.

За словами Небоженка, Фірташ займає величезне місце в економічно-політичній системі України.

"Він робить велику справу – розвалює Партію регіонів, дискредитує виконавчу владу, бо вона передає йому гроші. Фірташ виконує колосальну роботу по руйнації бюрократичної системи. Тому Азаров, Клюєв, Колесніков чинять опір. Фірташ – виходець з окраїни України. Він людина глобальна. Буде жити десь у Флориді, а гроші заробляти на Україні. Я не думаю, що він втече з цими грошима на "Рубльовку" і буде радіти знайомству з Путіним. Він буде пересуватись із однієї країни в іншу, поки не закінчаться кошти", - наголосив він.

Раніше співвласник "РосУкрЕнерго" Дмитро Фірташ оголосив, що йде з українського ринку.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ розвалює Партію регіонів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути