Ексклюзиви
вівторок, 02 січня 2018 06:55

Фінансист Браудер пригрозив вбивцям Ноздровської "списком Магнітського"

Фінансист Браудер пригрозив вбивцям Ноздровської "списком Магнітського"
Браудер пригрозив вбивцям Ноздровської. Фото: РБК

Британський підприємець, співзасновник фонду Hermitage Capital Вільям Браудер закликав покарати винних у вбивстві юриста і правозахисниці Ірини Ноздровської.

"Всі, хто брав участь в цьому жахливому звірстві, повинні зіткнутися з усією силою закону. В іншому випадку вони і ті, хто їх покриває, повинні зіткнутися з санкціями Магнітського на Заході", - написав він у Twitter.

Браудер був одним із ініціаторів ухвалення у США "закону Магнітського", який передбачає візові та економічні санкції щодо росіян, причетних, на думку Вашингтона, до порушень прав людини. Ці закони названі в честь юриста заснованої бізнесменом компанії Hermitage Capital Сергія Магнітського, який помер у 2009 році у слідчому ізоляторі в Москві у віці 37 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Женітьби не буде. Посадимо вбивцю по максимуму, як гласить закон"

Раніше стало відомо, що юристку Ірину Ноздровську, яка розслідувала справу про загибель своєї сестри внаслідок ДТП і зникла у Києві 29 грудня 2017 року, знайшли мертвою.

Згодом поліція підтвердила, що правозахисницю знайшли мертвою у річці. За фактом умисного вбивства відкрито кримінальне провадження.

Ноздровська особисто вела справу своєї сестри Світлани Сапатінської, яка загинула внаслідок ДТП 30 вересня 2015 року в селі Демидів Вишгородського району Київської області. Дмитро Россошанський, племінник тодішнього голови Вишгородського районного суду, перебуваючи в стані наркотичного сп'яніння, на своїй машині збив на смерть односельчанку.

Зараз ви читаєте новину «Фінансист Браудер пригрозив вбивцям Ноздровської "списком Магнітського"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути