вівторок, 22 січня 2019 11:56

Філарет прийшов на з'їзд Тимошенко. Нагадав про ворогів і заслугу Порошенка
9

Почесний патріарх Київський Філарет відвідав з'їзд партії "Батьківщина", де висувають кандидата у президенти Юлію Тимошенко. Захід проходив у Палаці Спорту.

Філарету аплодували. На заході також був присутній перший президент Леонід Кравчук, співак Олександр Пономарьов.

Патріарх привітав присутніх із 100-літтям утворення об'єднаної Української Народної Республіки із ЗУНР.

"Не випадково Україна святкує ювілей, нагадує тим самим, що Українська держава може існувати тільки тоді, коли ми єдині. В єдності наша сила. Вороги знають нашу слабкість, а слабкість наша у тому, що ми часто роз'єднуємося. Щоб подолати Україну, не допустити бути їй державою, свобідною і незалежною, вони роз'єднують.

Хочемо мати Українську державу, хочемо мати в цій державі свободу і незалежність - треба єднатися", - заявив він.

Також Філарет нагадав про створення Помісної церкви України.

"Над цим багато потрудилася наша церква Київського патріархату і президенти сприяли, починаючи з Леоніда Кравчука. І Кучма писав листи до Вселенського патірарха. І особливо Віктор Андрійович Ющенко. Але досяг цієї мети нинішній президент Петро Порошенко. І ми дякуємо всіх президентам, які докладали зусилля отримати томос. Це не є втручання у церковні справи, а турбота про державу, в якій вони були і є президентами", - сказав Філарет. Йому аплодували.

"Хочу, щоб і ваша партія сприяла єднанню українського народу. Для того, щоб ми були свобідними. Бо краще віддати життя, виявити любов, ніж бути у ярмі", - звернувся патріарх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка несподівано заступилися за Тимошенко

Вибори президента відбудуться 31 березня. На цей момент Центрвиборчком зареєстрував уже 10 кандидатів. Документи на реєстрацію кандидатом у президенти можна подати до ЦВК до 3 лютого. Потрібно також внести грошову заставу у 2,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Філарет прийшов на з'їзд Тимошенко. Нагадав про ворогів і заслугу Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути