неділя, 05 лютого 2012 11:28

Філарет не віддасть московському патріархату українські святині

Філарет не віддасть московському патріархату українські святині

Українська православна церква буде виступати проти передачі Московському патріархату національних святинь. Про це, коментуючи законодавчу ініціативу депутатів Партії Регіонів  про передачу у власність Московському патріархату Почаївської Лаври і Києво-Печерської Лаври, сказав Патріарх Київський і всієї Русі-України, предстоятель УПЦ КП Святійший Філарет, пише УНН.

"Ми будемо категорично виступати проти і будемо звертатись до наших депутатів, які б не дозволили Верховній Раді прийняти цей законопроект. Тому що і Києво-Печерська Лавра і Почаївська Лавра  є національними святинями українського народу, не російського, а українського", - наголосив владика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Софію і Лавру можуть викреслити з переліку світової спадщини

За словами Філарета,  якщо ці лаври перейдуть у власність Московського патріархату, то може наступити такий час, коли церква обєднається з Київським патріархатом в одну помісну церкву, а юридично ці лаври будуть знаходитись у підпорядкуванні Московського патріархату, тобто Москви. І таким чином, ми можемо втратити нашу національну святиню.

Зараз ви читаєте новину «Філарет не віддасть московському патріархату українські святині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

63

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути