середа, 06 березня 2019 17:08

Фігуранту розслідування "Наших грошей" оголосили підозру

Фігуранту розслідування "Наших грошей" оголосили підозру
Андрій Рогоза пов'язаний з представником заводу Порошенка Віталієм Жуковим. Фото: antikor.com.ua

Генеральна прокуратура оголосила про підозру в ухиленні від сплати податків керівнику ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрію Рогозі, який фігурує у розслідуванні "Наших грошей із Денисом Бігусом".

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко на засіданні РНБО.

За даними слідства, "Оптимумспецдеталь" не сплатила 26,6 млн грн податків від постачання деталей підприємствам Укроборонпрому.

"Ми в суботу отримали остаточний акт податкової перевірки - близько 30 мільйонів гривень несплачених податків. Підозра про це вчора ввечері була вручена керівнику фірми Оптимумспецдеталь Рогозі. Отримані у ході слідства докази, у тому числі телефонні апарати, передані до експертної установи. Якщо експертиза підтвердить їхню автентичність, плануємо вручення підозр імовірним співучасникам Рогози у розкраданні державного бюджету шляхом несплати податків", - сказав Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Отвєтка" Гладковського-молодшого нагадує КВК - експерт

25 лютого проект "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднив розслідування "Друзі президента крадуть на оборонці (секретні переписки)" про схеми розкрадання мільйонів в оборонній сфері.

За даними журналістів, безпосереднім учасником цих схем був син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор. Він із партнерами скуповували військові запчастини у російських контрабандистів та на складах української армії. Часто такі запчастини не відповідали будь-яким стандартам якості. Їх за завищеними цінами за змовою з керівництвом Укроборонпрому продавали на оборонні заводи. Журналісти підрахували, що у такий спосіб група отримала від Укроборонпрому щонайменше 250 млн грн.

Гладковського-старшого Порошенко звільнив.

Зараз ви читаєте новину «Фігуранту розслідування "Наших грошей" оголосили підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути