Ексклюзиви
понеділок, 29 липня 2024 20:37

Фіцо пригрозив припинити постачання дизпалива в Україну

Фіцо пригрозив припинити постачання дизпалива в Україну
Словацький прем'єр-міністр Роберт Фіцо пригрозив Україні наслідками, якщо Київ не відновить транзит нафти російського "Лукойлу". Фото: Getty Images

Словацький прем'єр-міністр Роберт Фіцо 29 липня зустрівся з послом України Мирославом Кастраном.

Під час розмови він пригрозив Україні наслідками, якщо Київ не відновить транзит нафти російського "Лукойлу". Про це йдеться у заяві прем'єра Словаччини в Facebook.

Під час звернення прем'єр Словаччини розповів, що обговорив питання постачання "Лукойлу" з послом України. На зустрічі також були присутні міністр закордонних справ Юрай Бланар і держсекретар Марек Ешток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погрози із запахом російської нафти. Угорщина і Словаччина висувають претензії до України

"Якщо транзит російської нафти через Україну не буде відновлений найближчим часом, Slovnaft не продовжить постачання дизельного палива в Україну, яке покриває десяту частину українського споживання", - заявив він.

Фіцо також додав, що відновлення поставок російської нафти пов'язане з "технічним рішенням", але воно має відбуватися за участю кількох країн.

"Європейський Союз, якщо він хоче вийти з-під тотального впливу Сполучених Штатів, повинен буде подумати про форми співпраці з Російською Федерацією, які повинні передбачати співпрацю в галузі стратегічної сировини", - заявив він.

"Лукойл" перебуває під санкціями України з 2018 року. Спочатку санкції стосувалися тільки виведення капіталів, обмеження торговельних операцій та заборони участі в приватизації чи оренді державного майна.

У червні цього року Рада національної безпеки і оборони України розширила санкції, додавши, зокрема, заборону на транзит.

18 липня Словаччина і Угорщина заявили, що припинили отримувати нафту від російського "Лукойлу" після посилення українських санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Фіцо пригрозив припинити постачання дизпалива в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути