неділя, 27 червня 2010 18:44

Фесенко радить Януковичу вибачитися за інцидент у аеропорту "Бориспіль"

Фесенко радить Януковичу вибачитися за інцидент у аеропорту "Бориспіль"

Керівнику українського офісу Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланґе дозволили в'їзд Україну. Перед цим 8 годин його тримали в аеропорту "Бориспіль".

"Я не бачу логіки в діях служб, які затримали Ніко Ланге. Жодних пояснень вони не надали. Мені здається, що наша СБУ просто намагається копіювати методи роботи колег із російської ФСБ. Там модно переслідувати представників закордонних неурядових організацій", - сказав Gazeta.ua політолог Володимир Фесенко.

Експерт вважає, що цими діями спецслужби підставили президента Януковича.

"Для нього нині є дуже важливою репутація на Заході. Ланге представляє не просто неурядову організацію, а очолює офіс фонду правлячої німецької партії. Подальші зустрічі Януковича з Меркель можуть бути ускладнені. На місці президента я провів би службове розслідування і серйозно покарав винних. Якщо він не зробить цього, то дасть додатковий аргумент критикам, що звинувачують владу в згортанні демократичних цінностей", - зауважив Фесенко.

Ніко Ланґе прилетів в аеропорт Бориспіль в суботу приблизно о 16-й годині. Однак йому було заборонено в'їзд на територію України без пояснення причин. На початку червня в своєму інтерв'ю Ланґе критично оцінив дії команди нового президента Віктора Януковича та зміни в Україні, які відбулися після приходу нової влади. А наприкінці травня він склав критичну доповідь щодо перших 100 днів Януковича.

Ланґе вже понад три роки працює в Києві.

Фонд Конрада Аденауера є міжнародною демократичною організацією, яка створена Християнсько-демократичним союзом - правлячою політичною партією Німеччини на чолі з канцлером Ангелою Меркель.

Зараз ви читаєте новину «Фесенко радить Януковичу вибачитися за інцидент у аеропорту "Бориспіль"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути