понеділок, 03 квітня 2023 09:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Федоров сказав, чи вручатимуть повістки через месенджери

Федоров сказав, чи вручатимуть повістки через месенджери
Повістки у месенджерах не вручатимуть, принаймні, цьогоріч – Михайло Федоров. Фото: facebook.com/mykhailofedorov.com.ua

Запустити видачу повісток в Україні через месенджери технічно неможливо.

Принаймні, 2023 року, заявив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров в інтерв'ю LIGA.net.

Напередодні народний депутат Федір Веніславський розповів, що у Верховній Раді розглядають можливість "вручення" повісток через Viber чи Telegram.

За його словами, усі технічні можливості на це є, адже до початку війни база мобільних номерів чоловіків призовного віку була майже повністю сформована.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Процедуру мобілізації в Україні удосконалять: як саме

Федорова вважає, член оборонного комітету Веніславський, "або некоректно висловився, або просто це було вирвано з контексту".

"Це неможливо зробити, поки немає якісного реєстру військовозобов'язаних, а до ідентифікатора реєстру не прив'язаний верифікований номер телефону. А у нас немає верифікації номера телефону та особи в державі. Я навіть не говорю зараз про Конституцію та постанови. Чисто технічно це неможливо зробити умовно в цьому році", – сказав Федоров.

В Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан, що запровадили через військове вторгнення РФ. Під час мобілізації призову підлягають військовозобов'язані чоловіки у віці від 18 до 60 років.

Під час воєнного стану повістки українцям можуть вручати як органи місцевого самоврядування, так і представники експлуатаційних компаній чи ОСББ.

Зараз ви читаєте новину «Федоров сказав, чи вручатимуть повістки через месенджери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути