понеділок, 22 квітня 2019 14:01

Фатальну помилку Порошенко зробив ще рік тому

Перемога Володимира Зеленського на виборах президента є наслідком того, що влада відірвалася від людей. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав директор інформаційної агенції "Інтерфакс-Україна" Олександр Мартиненко.

Автор: Назар ВАЛЬЧУК
  Все залежить від того, чи буде розпущений парламент, каже Олександр Мартиненко.
Все залежить від того, чи буде розпущений парламент, каже Олександр Мартиненко.

"Це нищівна поразка чинного президента. Суспільство не довіряло всій команді у центральній владі. Не тільки Порошенкові, але і його людям у парламенті.

Це також вотум недовіри до коаліції. Чого у парламенті поки що не розуміють, а мали б. Про високу недовіру ми ще знали рік тому. Але на це ніхто не звертав уваги. Люди побачили велику різницю між лозунгами, словами і реальними справами. Відчули фальш у промовах, текстах і брак відвертості з боку влади. Економіка і тарифи тут не головне. Влада відірвалася від простих людей. Порошенко не мав жодних шансів на цих виборах, повинен був взагалі відмовитися від участі у них.

Порошенко не мав жодних шансів на цих виборах

22-го чи 25-го нічого не зміниться. Все залежить від того, чи буде розпущений парламент. Якщо так – то у липні нас чекають нові вибори. Тоді у серпні буде повністю сформована нова влада. І зміни можуть відбутися швидкі. Якщо ж парламент не розпустять, то президент буде обмежений — одразу нічого не зміниться, крім міністра закордонних справ, голови СБУ і ще кількох осіб. Тим часом парламент опиратиметься йому і працюватиме на вибори", — сказав він.

Результат виборів навряд чи вплине на курс гривні, вважає експерт.

"Котирування українських цінних паперів після першого туру, коли Зеленський перемагав, підвищилися. Значить, інвестори довіряють. Вони купували облігації.

Важливо, як завершиться питання Приватбанку. Також економічна ситуація залежить від домовленостей із МВФ щодо виплат у вересні. У нас у вересні-жовтні — пікові виплати за зовнішнім боргом. Новій команді потрібно буде входити у новий процес переговорів із МВФ, щоб структурувати виплати чи домовитися про нові. Це критично необхідно", — каже Олександр Мартиненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського сказали, що буде з гривнею

Центральна виборча комісія підрахувала результати 97,68% бюлетенів у другому турі виборів президента.

Перше місце посідає Володимир Зеленський. У нього 73,14% — це понад 12,9 млн людей. За Петра Порошенка віддали голоси 24,53% виборців. Це приблизно 4,3 млн людей.

Зараз ви читаєте новину «Фатальну помилку Порошенко зробив ще рік тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути