субота, 05 травня 2012 12:05

Фальсифікація виборів може вилитися у серйозний масовий спротив - Стецьків

Фальсифікація виборів може вилитися у серйозний масовий спротив - Стецьків
Тарас Стецьків вважає, що Кличко є проблемою для опозиції. Фото: gazeta.ua

Українці вийдуть на вулицю, якщо влада сфальсифікує парламентські вибори.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав народний депутат з блоку "Наша Україна — Народна самооборона" Тарас Стецьків.

"Це може вилитися у серйозний масовий спротив. Революцію чи ні — невідомо. Якщо "Фронт змін", "Батьківщина" і ще чотири партії, які об'єдналися в один список, виставлять одного кандидата на округ і виграють вибори, а влада їх сфальсифікує. Люди захищатимуть цей вибір. Найімовірніше, не мирно, якщо Янукович виводитиме внутрішні війська. Якби ж уся опозиція об'єдналася, а то "УДАР" Кличка окремо, "Свобода" — теж. Усе через амбіції", - зауважив він.

За словами нардепа, твердження Кличка, що якщо він піде окремо, то сумарно опозиція отримає більше, ніж коли будете в одному списку, є неправдою.

"Якщо до об'єднаної опозиції долучається Кличко, то це — гарантія перемоги. Отримаємо понад 226 депутатів. Якщо не долучається, є небезпека взаємного поборювання. Завдання для влади полегшується. Вона зможе "розводити", стравлювати нас між собою, пускаючи різні чутки, даючи одним більше ефіру, а іншим — менше. Тоді більшості не матиме ні опозиція, ні влада, а між ними і нами буде ситуативне мажоритарне болото в 40-60 людей. Вони голосуватимуть залежно від кон'юнктури. Якби, крім Кличка, приєдналися ще ряд дрібних партій — Катеринчук, Гриценко, тоді б ситуація була полярною й опозиція виграла б і мажоритарку, і за списком. Кличко — велика проблема для об'єднаної опозиції. Він має певний рівень довіри, новий у політиці, перший раз стартує у вищій лізі. Тому наявність Віталія із його окремим походом заплутує виборця", - додав Стецьків.

На думку "нунсівця", "Фронт змін" і "Батьківщина" задовго до виборів мають оголосити свій список кандидатів.

"Кажуть, він уже готовий і всі добро дали, включно з Тимошенко", - наголосив нардеп.

Повністю інтерв'ю читайте ТУТ

Зараз ви читаєте новину «Фальсифікація виборів може вилитися у серйозний масовий спротив - Стецьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути