Ексклюзиви
середа, 23 червня 2010 21:04

Єжель з російським колегою побували на спільних навчаннях

Єжель з російським колегою побували на спільних навчаннях

Міністр оборони України Михайло Єжель і його російський колега Анатолій Сердюков сьогодні разом відвідали місто Севастополь, де побували на командно-штабних комп`ютерних навчаннях Військово-морських Сил України і Чорноморського флоту Російської Федерації "Фарватер миру-2010", що проводяться з 21 по 24 червня.

Про завдання навчань керівникам військових відомств двох країн доповів керівник "Фарватеру миру-2010" заступник командуючого ВМС України з бойової підготовки контр-адмірал Віктор Носенко.

Зокрема, він повідомив, що сторони дійшли висновку про доцільність проведення подібних навчань щороку, в ширшому форматі, і клопотатимуть про це перед вищим керівництвом (навчання двох флотів "Фарватер миру" проводилися з 1997 по 2003 рік з періодичністю один раз на два роки). Носенко повідомив, що тема навчань - планування і проведення пошуково-рятувальної операції під час миротворчих дій у кризовому районі, сторони розробляють єдині процедури і документи з планування і проведення спільних пошуково-рятувальних операцій. Після закінчення доповіді міністр оборони України Єжель запитав керівника навчання питання, чи опрацьовується під час навчання питання боротьби з піратством. Носенко відповів ствердно.

Єжель і Сердюков побували на учбових місцях, зокрема відвідали учбово-тренажерний комплекс Військово-морської академії ВМС України (навчання проходять на базі цього військового вишу).

Завтра в кримському селищі Партеніт міністри оборони України і Росії планують обговорити широке коло питань, що стосуються двосторонньої співпраці військових відомств двох країн, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Єжель з російським колегою побували на спільних навчаннях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути