четвер, 14 липня 2011 15:52

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Євросуд з прав людини визнає Тимошенко білою і пухнастою - Народний Рух

Євросуд з прав людини визнає Тимошенко білою і пухнастою - Народний Рух

Європейський суд з прав людини однозначно визнає невинуватість колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Тому усі кримінальні справи, порушені проти цього політика, рано чи пізно розваляться.

З таким прогнозом у коментарі Gazeta.ua виступив заступник голови Народного Руху України (НРУ) Іван Крулько.

"З точки зору того, як іде процес над Тимошенко, очевидно, що влада хоче, аби він якомога швидше завершився. Навіть пролунала публічно відповідна заява Януковича. Зрозуміло, що влада хоче, аби Тимошенко отримала строк і таким чином не мала можливості взяти участь у виборах до ВР у 2012 році", - зазначив Крулько.

На його переконання, усі звинувачення на адресу Тимошенко є абсолютно безпідставними, а тому вони будуть рано чи пізно "розвалені".

"Якщо Печерський районний суд і винесе обвинувальні рішення, то наступні судові інстанції все одно будуть їх переглядати. А Європейський суд однозначно скаже, що Юлія Тимошенко не винувата. Я в цьому переконаний. Якби у нас був свій справедливий і незалежний суд, то він такий висновок і мав би зробити", - наголосив рухівець.

Разом з тим, за його словами, справа проти колишнього прем'єра повинна стати для усіх партій та громадян серйозним уроком.

"Адже не можна тихенько відсиджуватись у той момент, коли твого, хай навіть колишнього, партнера б'ють. Не можна виступати в ролі того, хто надає покази і таким чином допомагає нинішній владі здійснювати свої авторитарні методи засудження опозиційних сил", - резюмував Крулько.

Нагадаємо, раніше екс-прем'єр- міністр і лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко оскаржила в Європейському суді з прав людини свій арешт.

15 липня у Печерському суді поновиться розгляд "газової справи" проти Тимошенко. Розгляд було відкладено для того, щоб екс-прем'єр знайшла нового захисника.

Зараз ви читаєте новину «Євросуд з прав людини визнає Тимошенко білою і пухнастою - Народний Рух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути