Ексклюзиви
субота, 01 березня 2014 19:06

Євросоюз закликав Росію поважати територіальну цілісність України

Євросоюз закликав Росію поважати територіальну цілісність України

Представники країн-членів Євросоюзу і європейський інститутів закликають Росію поважати територіальну цілісність України. Так відреагували європейські політики на новину про те, що президент Росії Володимир Путін запропонував Раді Федерації Росії схвалити введення військ в Україну.

Про це йдеться в повідомленні ЄС-плюс.

"Приєднуюся до закликів деескалувати ситуацію в Криму. Суверенітет, територіальна цілісність і незалежність України повинні дотримуватися", - написав у своєму Twitter комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Стефан Фюле.

Можливість військового вторгнення засудили також міністри закордонних справ Швеції Карл Більдт та Латвії Едгарс Рінкевічс.

"Російська військова інтервенція в Україну чітко суперечить міжнародному праву та принципам європейської безпеки", - написав шведський міністр.

"Відкрите, неспровоковане втручання і використання російський військових сил у Криму має бути засуджено міжнародним співтовариством, як агресія", - зазначив його латвійський колега.

Водночас міністр закордонних справ Фінляндії Олександр Стубб зазначив, що в нинішній ситуації відчуває себе безпорадним.

"Багато питань по Україні. Ми слідуємо лінії ЄС. Особисто я відчуваю себе безпорадним, незважаючи на війну в Грузії, коли ми головували в ОБСЄ", - написав він у Twitter.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз закликав Росію поважати територіальну цілісність України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути