понеділок, 13 травня 2013 17:12

Європейська партія України стала повноправним членом Альянсу лібералів і демократів за Європу

Європейська партія України першою з існуючих політичних сил в Україні, представлених в парламенті,  інтегрувалася у європейську політичну силу і стала повноправним членом Альянсу лібералів і демократів за Європу (АЛДЄ) — нинішня ліберальна центристська фракція Європарламенту. Відповідне рішення було ухвалено на партійних зборах АЛДЄ 10 травня 2013 року, що проходили у місті Пула (Хорватія). Підтримку партії виказали усі без виключення члени Альянсу, про що навіть самі ліберали говорять із захопленням. Подібного вони не пригадують з моменту заснування АЛДЄ.

Про це повідомляє прес-служба Європейської партії.

"Європейська партія України стала першою політичною силою у нашій державі, котра отримала повноправне членство в політичній структурі, представленій в Європарламенті. Інші політичні партії, що мають представництво в парламенті України, в європейських структурах мають статус спостерігача чи асоційованого члена.  Віднині ми, і в нашій особі українське суспільство, маємо можливість впливати на прийняття всіх рішень, які генеруються однією з найвпливовіших європейських політичних структур. З питань пов'язаних з Україною наш голос буде визначальним", - наголосив лідер Європейської партії України Микола Катеринчук, коментуючи ухвалене рішення.

"До цього рішення ми йшли з самого початку утворення Європейської партії України, оскільки розуміли, що без інтеграції нашої політичної сили у європейські структури ми не зможемо досягти головної нашої мети – членства в Євросоюзі", - зазначив у своєму виступі лідер Європейської партії України, народний депутат України Микола Катеринчук. - "Ми розуміємо, що це важке завдання. І цей рік є для України вирішальним у світлі майбутнього саміту Україна-ЄС у Вільнюсі в листопаді. Ми надзвичайно цінуємо нещодавні рішення  щодо спрощення візового режиму для українців і дуже сподіваємося на підписання угоди про асоціацію у Вільнюсі".

"Ми віримо, що наше членство в Альянсі дасть нам змогу використати досвід реформ інших країн та ліберальних політичних партій у досягненні нашої мети – зробити нашу країну ближчою до європейських стандартів та вступити в ЄС", - наголосив Микола Катеринчук.

Він запевнив усіх присутніх на зборах АЛДЄ, що з "Європейською партією України у вас з'явиться справжній друг, якому можна довіряти, і на якого можна покластися в зміцненні демократії в Україні та розвитку міжнародної співпраці з Україною".

Довідка: ALDE Party - Альянс лібералів і демократів за Європу - АЛДЄ (англ. The Alliance of Liberals and Democrats for Europe Party) - європейська партія, заснована в 1993 році, включає ліберальні і ліберально-демократичні партії. Зареєстрована у Бельгії. АЛДЄ є конфедерацією демократичних та ліберальних політичних партій європейських країн. На 2012 рік група АЛДЄ мала 75 місць у Європейському парламенті (з 21 країни) і 8 місць у Європейській комісії.

На національному рівні партії-члени АЛДЄ беруть участь в урядах 12 з 27 країн ЄС, включаючи прем'єр-міністрів Естонії (Андрус Ансіп, Партія реформ Естонії) і Нідерландів (Марк Рютте, Народна партія за свободу і демократію), віце-канцлера Німеччини (Філіп Реслер , Вільна демократична партія) і заступника прем'єр-міністра Великобританії (Нік Клегг, Ліберал-демократи). Також партії-члени АЛДЄ представлені в урядах Бельгії, Кіпру, Данії, Фінляндії, Литви, Словаччини, Словенії та Швеції

 

Зараз ви читаєте новину «Європейська партія України стала повноправним членом Альянсу лібералів і демократів за Європу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути