Ексклюзиви
пʼятниця, 30 серпня 2013 09:20

Європейська партія України просить суд заборонити комуністам проводити референдум щодо вступу України до Митного союзу

Сьогодні Європейська партія України зареєструвала в Окружному адміністративному суді міста Києва позовну заяву, в якій просить заборонити Комуністичній партії України організовувати та проводити збори громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою стосовно вступу (приєднання) України до Митного союзу.

Як відомо, 16 серпня 2013 року до Центральної виборчої комісії надійшло повідомлення Комуністичної партії України стосовно проведення зборів громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою стосовно вступу (приєднання) України до Митного союзу. Зазначені збори вони мають намір провести 8 вересня 2013 року.

"Відповідно до Закону України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" основними засадами зовнішньої політики є, зокрема забезпечення інтеграції України в європейський політичний, економічний, правовий простір з метою набуття членства в Європейському Союзі (ЄС), - наголошується в заяві. – 22 лютого 2013 року Верховна Рада України прийняла Заяву "Про реалізацію євроінтеграційних прагнень України та укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом". У зазначеному документі вказується, що європейська перспектива України має стати об'єднувальним чинником, довкола якого консолідується переважна більшість політичних сил. З урахуванням цього парламент заявив, що у межах своїх повноважень він забезпечить виконання рекомендацій щодо підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, викладених у резолюціях Європейського Парламенту та висновках Ради ЄС, схвалених 10 грудня 2012 року на засіданні міністрів закордонних справ держав-членів ЄС. Відтак, Верховна Рада України у межах своїх повноважень, визначених Конституцією України, визнала європейську інтеграцію держави, подальше укладання Угоди про асоціацію з ЄС та набуття членства у ЄС в якості пріоритетного напряму зовнішньої політики України".

На думку Європейської партії України дії Комуністичної партії України провести всеукраїнський референдум стосовно вступу (приєднання) України до Митного союзу перешкоджатимуть зазначеним вище заходам та суперечать чинному законодавству України і мають бути визнані протиправними.

Відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України завданням адміністративного судочинства є, зокрема захист прав та інтересів юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин. Статутом Європейської партії України передбачено, що головною її метою є участь у побудові в Україні вільного, демократичного, правового і справедливого суспільства та сприяння інтеграції України до ЄС.

"Протиправні дії Відповідачів не лише суперечать положенням Конституції, законів та підзаконних актів України, а також порушують інтереси Позивача у публічно-правовій сфері щодо подальшої інтеграції держави до ЄС. Відтак Позивач має право на судовий захист своїх інтересів через звернення з адміністративним позовом", - йдеться в заяві.

З урахуванням викладених вище аргументів Європейська партія України просить визнати протиправними дії Центральної виборчої комісії щодо прийняття та реєстрації повідомлення Комуністичної партії України про проведення запланованих на 8 вересня 2013 року зборів громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою стосовно вступу (приєднання) України до Митного союзу та визнати протиправними дії Комуністичної партії України щодо організації зборів громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою стосовно вступу (приєднання) України до Митного союзу.

Зараз ви читаєте новину «Європейська партія України просить суд заборонити комуністам проводити референдум щодо вступу України до Митного союзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

58

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути