четвер, 13 грудня 2012 14:41

Європарламент відзначив ряд негативних моментів у резолюції по Україні

Європарламент відзначив ряд негативних моментів у резолюції по Україні
Фото: rada2012.net.ua

Європейський парламент (ЄП) висловив жаль у зв'язку з тим, що за оцінками міжнародних спостерігачів, виборча кампанія в Україні в ході парламентських виборів в 2012 році не відповідала основним міжнародним стандартам і стала кроком назад у порівнянні з попередніми виборами в 2010 році.

"(ЄП - gazeta.ua) висловлює жаль у зв'язку з тим, що згідно з думкою спостерігачів ОБСЄ, ПАРЄ, Парламентської асамблеї НАТО та Європейського парламенту, виборча кампанія не відповідала основним міжнародним стандартам і стала кроком назад у порівнянні з національними виборами 2010 року ", - сказано в тексті резолюції, прийнятої Європарламентом в четвер у Страсбурзі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС очікує від України виконання всіх рішень ЄСПЛ - Ештон

Європарламент вказує на ряд негативних аспектів передвиборчого періоду, а саме арешт опозиційних політичних лідерів, відсутність рівних умов, викликаних, перш за все, зловживанням адміністративним ресурсом, випадки утисків і залякування кандидатів і співробітників виборчих комісій, відсутність прозорості в кампанії і сфері фінансування партій, а також відсутність збалансованого висвітлення в ЗМІ.

Крім того, в резолюції йдеться про порушення в ході виборчого процесу, про затримки процесу підрахунку голосів а також про знаходження у в'язниці лідерів опозиції.

"Підкреслює, що факт перебування у в'язниці двох лідерів опозиції - Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших під час виборів негативно позначилися на виборчому процесі", - йдеться в прийнятій резолюції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фюле про резолюцію ЄС: "М'яч - на стороні України, і вона повинна добре грати"

Європарламент закликає новий уряд України продовжувати роботу над законопроектом про фінансування партій з метою забезпечення більшої прозорості фінансування і видатків політсил, повного розкриття джерел та сум витрат на виборчу кампанію, а також передбачити санкції за порушення положень фінансування виборчої кампанії.

Крім того, європарламентарі закликають уряд України в діалозі з усіма політичними партіями дозволити питання, що стосується порушень в ході парламентських виборів, і очікує від українського парламенту усунення недоліків виборчого законодавства.

"Висловлює свою стурбованість з приводу проблем, пов'язаних з підрахунком голосів і підведенням підсумків голосування в ряді одномандатних виборчих округів; вітає рішення Центральної виборчої комісії не оголошувати результати в цих округах і той факт, що українські власті почали робити заходи щодо проведення в цих округах нових виборів якомога швидше ", - сказано в резолюції.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент відзначив ряд негативних моментів у резолюції по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути