Ексклюзиви
четвер, 04 грудня 2008 11:30

Європа зацікавлена в якнайшвидшій модернізації української "труби"

Європейська Комісія зацікавлена в якнайшвидшій модернізації спільними зусиллями української ГТС як ключового елементу надійних поставок природного газу до України і країн ЄС. Про це повідомив Уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

Як повідомили у прес-службі Президента України, в ході консультацій з питань поглиблення співробітництва між Україною та Європейським Союзом, які відбуваються 3-5 грудня в Брюсселі, єесівська сторона підтвердила свій намір щодо практичної підтримки ініціатив Президента України Віктора Ющенка, спрямованих на підвищення надійності та безпеки постачання і транзиту газу і нафти з використанням української інфраструктури.

За словами Соколовського, "враховуючи висновки ТЕО, виконаного на замовлення СП "Сарматія", в ЄК позитивно оцінюють перспективи спільної реалізації проекту Євразійського нафтотранспортного коридору на базі аверсного використання українського нафтопроводу "Одеса-Броди". У цьому контексті досягнуто попередньої домовленості щодо підготовки найближчим часом спільних заходів зацікавлених сторін щодо практичного використання цього проекту".

Як зазначив Соколовський, Європейська Комісія зацікавлена в якнайшвидшій модернізації спільними зусиллями української ГТС як ключового елементу надійних поставок природного газу до України і країн ЄС. З цією метою вже в найближчі дні до Києва відряджається представник ГД "Зовнішні зносини" Бенсарса для переговорів з українською стороною щодо підготовки і проведення під патронатом ЄК Міжнародної інвестиційної конференції з питань модернізації української ГТС.

"Сторони також домовились про подальшу взаємодію з питань реалізації окремих проектів у контексті формування Каспійсько-Чорноморсько-Балтійського енерготранзитного простору відповідно до Спільної заяви Президентів України, Азербайджану, Грузії, Естонії, Латвії, Литви і Польщі, підписаної 23 травня 2008 року на Київському енергетичному саміті", - наголосив Соколовський, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Європа зацікавлена в якнайшвидшій модернізації української "труби"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути