четвер, 15 вересня 2016 21:28

Європа у непростій ситуації - Васюник

Європа у непростій ситуації - Васюник

Європа намагається ізолюватися від українського питання.

Про це в ефірі Еспресо.TV сказав Іван Васюник, колишній віце-прем'єр-міністр, керівник секретаріату Ініціативної групи "Першого грудня".

"Європа зараз у непростій ситуації. Змучена з однієї сторони масовими мігрантами. Цей наплив порушує звичайний спокій європейського обивателя. І на цьому фоні починаються різні тенденції до самоізоляції, і відвертого шовінізму, ксенофобії. На фоні цих проблем вони починають думати: навіщо нам ще українські. Нехай Україна вирішує свою проблему сама", - зауважив він.

Ініціативна група "Першого грудня" звернулась до європейської громадськості. "Етичний вибір повинен передбачати включення України у ментальну карту Європи", - наголошують підписанти.

"За три дні під зверненням підписались значна частина колишніх державних діячів Європи - Литви, Польщі, 10 міністрів закордонних справ. Це означає, що тема піднята українцями - важлива і для Європи", - наголосив Васюник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ініціативна група "Першого грудня" звернулась до європейської громадськості

Зараз ви читаєте новину «Європа у непростій ситуації - Васюник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути