Ексклюзиви
понеділок, 13 вересня 2010 16:11

Європа нагадала Януковичу, якими мають бути вибори

Європа нагадала Януковичу, якими мають бути вибори

Президент Ради ЄС Херман Ван Ромпай підкреслює необхідність провести місцеві вибори в Україні за європейськими стандартами й забезпечити до них рівний доступ усіх політичних гравців.

Про це він заявив у понеділок у Брюсселі по закінченні зустрічі з президентом України Віктором Януковичем, повідомляє прес-служба президента

"Місцеві вибори 31 жовтня дуже важливі для України. Це також важливо, бо це мій день народження. Їх проведення повинно демонструвати, що в Україні триває добра практика проведення чесних виборів, які відповідають європейським стандартам", - заявив Ромпай.

Президент ради ЄС також зазначив, що в ході зустрічі він подякував українському президенту за його ініціативу внесення поправки до закону про проведення місцевих виборів стосовно зняття норми про заборону брати участь у голосуванні партіям, яким на момент голосування не виповнився рік.

Він також підкреслив важливість створення основ, які будуть гарантувати, що вибори пройдуть на рівних підставах для всіх учасників.

Крім того, Ромпай заявив, що спостерігає проведення в Україні необхідних реформ.

"Ми бачимо, що Україна просувається вперед у проведенні процесу реформ, і Європейський Союз підтримує й допомагає їй на цьому шляху", - заявив він.

Водночас, Ромпей наголосив на важливості дотримання таких цінностей як демократія, верховенство права, повагу до прав людини.

"Ми обговорили важливість гарантування незалежної судової системи й свободи преси", - також повідомив президент Ради ЄС.

Ромпай зазначив, що за останні роки Україна заслужила повагу за зміцнення демократії й свободу слова.

"Українську спадщина відкритого суспільства необхідно будувати далі", - підкреслив він.

Нагадаємо, що 13 вересня партія  "Сильна Україна" звинуватила владу у використанні адміністративного ресурсу.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Європа нагадала Януковичу, якими мають бути вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути