понеділок, 21 січня 2019 13:52

Європа повинна купувати російський газ на кордоні з Україною - Тарута

Європа повинна купувати російський газ на кордоні з Україною - Тарута
Лідер партії "Основа" Сергій Тарута каже, що тарифи на газ можна і потрібно знижувати. Фото: Цензор.НЕТ

Транзит природного газу через Україну після 1 січня 2020 року можна зберегти шляхом укладення угоди про покупку Європою російського газу на кордоні з Україною. Про це напередодні тристоронніх "газових" консультацій в Брюсселі між Україною, Єврокомісією та Росією заявив лідер партії "Основа" Сергій Тарута в ефірі телеканалу "Наш".

"Сьогодні кожен українець доплачує по 100 доларів на кожній тисячі кубометрів природного газу через корупційну і політичну складову. Адже газ ми отримуємо з Росії, але купуємо його в Європі через посередників. Необхідно домовитися, щоб Європа купувала російський газ на кордоні Росія-Україна і продавала його Україні за цією вартістю. У цьому випадку ціна газу була б на 100 доларів менше. Тільки прибравши корупцію, ціну газу можна дуже швидко знизити на імпортну складову - на 100 доларів. Собівартість українського газу - 55-58 доларів, все інше - це грабіж людей", - говорить Сергій Тарута.

Крім того, українську газотранспортну систему можна завантажити за рахунок транзиту природного газу з Середньої Азії в Європу через територію України, переконаний політик.

"Президент повинен також домовитися, щоб через Україну йшов середньоазіатський газ. Який набагато дешевший, і який ми теж можемо купувати. І туркменський, і узбецький газ. Про це можна домовитися", - зазначив Тарута.

За рахунок завантаження вітчизняної ГТС транзитним газом, розвитку власного газовидобутку і комплексної енергомодернізації країни ціну газу можна знизити до 110-140 доларів за тисячу кубометрів. Тарифи на газ можна і потрібно знижувати, стверджує лідер партії "Основа".

Серед програмних положень партії "Основа" - зниження тарифів для населення на 40%, ціни газу - до 4 грн за кубометр. Нагадаємо також, що 18 січня з'їзд політичної партії "Основа" офіційно висунув свого лідера Сергія Таруту кандидатом на пост президента України.

Зараз ви читаєте новину «Європа повинна купувати російський газ на кордоні з Україною - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути