Ексклюзиви
понеділок, 02 березня 2009 10:30

Європа боїться нового газового конфлікту

Європа боїться нового газового конфлікту
Існує вірогідність нового припинення постачань газу для України: як повідомляють російські ЗМІ, "Газпром" зажадав від свого українського партнера "Нафтогазу" заплатити 400 млн доларів до 7 березня, пише сьогодні Handelsblatt. При цьому фінансове становище "Нафтогазу" складне, вказують автори статті. Споживачі заборгували йому 720 млн доларів, і, на думку аналітиків, стягнути йому вдасться тільки 160 млн.

Європа боїться повторення російсько-українського газового конфлікту, коли протягом декількох тижнів російський газ надходив на захід в мінімальному об"ємі. Вчора представники німецької енергетики спробували збити загострення пристрастей: "Ніхто не зацікавлений в повторенні ситуації, яку ми пережили на початку року". Представники цих кіл вважають, що російська і українська сторони розуміють: у разі повторного припинення постачань вони остаточно втратять довіру до себе, а зараз Росія залежить від газового експорту як ніколи раніше. Проте вони також звертають увагу на вкрай важке фінансове становище України. "Очевидно, багато хто ще не зрозумів, що принципового вирішення проблеми України все ще не знайдено".

За матеріалами: Інопресса.

Зараз ви читаєте новину «Європа боїться нового газового конфлікту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути