Ексклюзиви
неділя, 11 листопада 2018 00:00

Єврокомісія опублікувала звіт про виконання Україною угоди про асоціацію з ЄС

Єврокомісія опублікувала звіт про виконання Україною угоди про асоціацію з ЄС
Єврокомісія передала Україні звіт про імплементацію. Фото: Сегодня

Єврокомісар з питань розширення та політики сусідства Йоганнес Хан передав прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману звіт про імплементацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС за 2018 рік.

Єврокомісар бачить прогрес в реформах децентралізації, охорони здоров'я, держуправління і освіти, йдеться в звіті Єврокомісії.

"Всі завжди критикують сфери, де є недоліки, і такі сфери є. Але якщо мова йде про охорону здоров'я, децентралізацію, реформу державного управління, освіти, то було досягнуто значного прогресу", - заявив Хан.

Крім того, в звіті також вказують на проведення реформ, які єврокомісар назвав особливо складними: пенсійного забезпечення, охорони здоров'я та освіти. А реформи держуправління і децентралізації, за його словами, "продовжують стабільно впроваджуватися".

У звіті Єврокомісії підкреслили, що підготовка до президентських і парламентських виборів не повинна вплинути на процес реформ.

"Істотно важливо..., щоб українська влада зберегла і посилила темп реформ, включаючи боротьбу проти корупції, перед президентськими і парламентськими виборами", - йдеться в звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна розчарувала Європу та втратила десятки мільйонів

Єврокомісія і Програма розвитку ООН виділили 50 млн євро на підтримку Донбасу. Відповідну угоду в Києві підписали європейський комісар з Європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоганнес Хан і координатор системи ООН, постійний представник Програми розвитку ООН в Україні Оснат Лубрані.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія опублікувала звіт про виконання Україною угоди про асоціацію з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути