середа, 04 листопада 2020 20:42

Цей рік є вирішальним для завершення основного етапу реформи децентралізації - Шмигаль

Цей рік є вирішальним для завершення основного етапу реформи децентралізації - Шмигаль
Даний закон покликаний забезпечити повноцінне функціонування новообраних рад у громадах та районах - Шмигаль. Фото: glavcom.ua

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що цей рік є вирішальним для завершення основного етапу реформи децентралізації.

Він також відзначив ефективність роботи цього року органів державної влади в контексті завершення основного етапу реформи децентралізації, повідомляє пресслужба уряду.

За словами Шмигаля, свідченням ефективності є демократичні місцеві вибори, утворення нових районів, закріплення незалежності місцевих бюджетів. Він також відзначив важливість для реформи децентралізації законопроекту №3651-д, який Верховна Рада ухвалила в першому читанні напередодні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський скасував посаду першого заступника голови Офісу президента

Прем'єр-міністра зазначив, що даний закон має дати громадам на місцях підґрунтя для повноцінної діяльності, щоб люди могли осягнути реальний результат роботи. Також він покликаний забезпечити повноцінне функціонування новообраних рад у громадах та районах.

"Адже він передбачає врегулювання порядку правонаступництва щодо майна, прав та обов'язків територіальних громад від органів місцевого самоврядування та районів старого зразка до нового. Новообрана влада повинна мати можливість ефективно працювати", - додав він.

Президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Трофімова з посади першого заступника голови Офісу президента та призначив його своїм позаштатним радником.

Трофімова звільнили,згідно з поданою ним заявою.

Зараз ви читаєте новину «Цей рік є вирішальним для завершення основного етапу реформи децентралізації - Шмигаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути