четвер, 12 січня 2023 09:56

"Це тільки початок" – Данілов висловився про роту танків від Польщі

"Це тільки початок" – Данілов висловився про роту танків від Польщі
Польська партія танків означатиме початок нової допомоги Заходу. Фото: defence-ua.com

Рішення Польщі про передавання Україні роти танків Leopard 2 в рамках міжнародної коаліції означатиме початок постачання важких західних танків.

"Ідеться не про каплю в морі, а про початок. До цього важкі танки нам не передавали. Вчорашня заява президента Анджея Дуди – важливий крок, щоб це питання зрушилося з мертвої точки", – зазначив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці аплодували Дуді на вулиці

Україна просила танки ще влітку, але отримувати їх почне лише зараз.

"Головне, що є старт. Потім усі партнери почнуть долучатися до процесу. Танків буде достатньо, щоб перемогти ворога на полі бою", – підсумував Данілов.

11 січня під час візиту до Львова президент Польщі Анджей Дуда заявив, що передасть Україні роту танків Leopard 2 в межах міжнародної коаліції. Leopard 2 – бойовий танк, створений у Німеччині. Має 120-міліметрову гладкоствольну гармату. Польща стала першою країною, яка заявила про готовність їх надати.

Президент Польщі висловив сподівання, що таке формування, оснащене технікою за стандартами НАТО, зможе створити "серйозну блокаду, залізну стіну для російської агресії проти України".

Зараз ви читаєте новину «"Це тільки початок" – Данілов висловився про роту танків від Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути