вівторок, 07 липня 2015 09:18

"Це ми винні у війні на Донбасі" - університетський товариш Путіна

"Це ми винні у війні на Донбасі" - університетський товариш Путіна
Леонід Полохов Фото: Courtesy Photo

Керівництво РФ винне у тому, що на Донбасі гинуть люди.

Про це в інтерв'ю "Радіо свобода" сказав однокурсник президента Росії, полковник юстиції Леонід Полохов.

"Я ж не припускав, що цей мій друг влізе на територію моєї мами (вона українка) і таке там накоїть... Я всім кажу однозначно: те, що там "Крим – російський" та інше, я це навіть слухати не хочу. Ви ж – мої колеги, прокурори і слідчі. Є таке поняття – "причинно-наслідковий зв'язок". Якби ми не полізли до Криму... Мені всі кажуть – страшно: НАТО, Чорне море, тралі-валі... А що Чорне море? Наші кораблі там все життя стоять. Щось я не пам'ятаю такого, щоб НАТО туди лізло. Причинно-наслідковий зв'язок в одному: якщо ми сунулися до України з цим питанням, то ми породили Донбас. Це ми винні в тому, що там гинуть люди. Не хто-небудь інший, тільки ми, тобто наше "миле" керівництво на чолі з Путіним", - сказав він.

За словами Полохова, Путіна оточує "бригада" ФСБ.

"Правильно було заявлено, що порушено міжнародне право. Я теж так вважаю: так, порушили. А ось хто підказав? Тут питання. Може, я помиляюся, але, якщо проаналізувати тих людей, які сьогодні оточують Путіна, близьких до нього, тих, хто йому на вухо шепоче, то зрозуміло, що вся ця "бригада" – з ФСБ, з КДБ. Пам'ятаєте, як говорили: "пташенята Керенського"? А ці – "пташенята Сталіна". Не тому, що вони погані, нічого подібного. Вони – нормальні люди, недурні, з вищою освітою, з досвідом. Але ось це засіло в їхньому мозку: вони вийшли звідти. І, як не крути, це справжнісінькі беріївці. Для них перш за все – це сила, ніякого закону. Все, що стосується закону, це ширма. Сила, ненависть – ось і все", - пояснив він.

"Коли Рада Федерації дає дозвіл на бойові дії в іншій державі, тут вже і говорити нема про що. Чому так відбувається сьогодні в Росії? І з Кримом? Я відповім однозначно: тому, що зараз в Росії править одна людина. Одна людина! А все інше: Рада Федерації, Державна Дума, губернатори та інші – я б назвав це прикриттям... Сьогодні президент керує державою. Ніхто, крім нього. І що він сказав, те й буде виконано", - також сказав полковник юстиції.

1975 року Полохов закінчив юридичний факультет Ленінградського університету, був однокурсником Володимира Путіна, з яким підтримував тісні дружні стосунки до обрання його президентом Росії. Знайомий з багатьма відомими петербуржцями, які увійшли сьогодні до верхніх ешелонів влади.

Зараз ви читаєте новину «"Це ми винні у війні на Донбасі" - університетський товариш Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути