Ексклюзиви
четвер, 28 листопада 2013 10:17

Спецтема: Доленосний саміт Україна-ЄС у Вільнюсі

"Це більше потрібне не стільки країнам ЄС, скільки українському народу" - єврокомісар Фюле

"Це більше потрібне не стільки країнам ЄС, скільки українському народу" - єврокомісар Фюле
Фото: www.eu2013.lt

У Вільнюсі (Литва) в четвер відкрився саміт програми Європейського Союзу "Східне партнерство". На ньому 29 листопада планувалося підписання Угоди про асоціацію України з ЄС, а також зону вільної торгівлі.

На його початку виступив єврокомісар з питань розширення ЄС Штефан Фюле. Він висловив занепокоєння тим, що Україна відклала підписання асоціації з ЄС.

"Це більше потрібне не стільки країнам ЄС, скільки українському народу", - сказав Фюле.

Далі до слова запросили представників країн, з якими ЄС зацікавлена налагодити економічне партнерство. Модератор цієі частини форуму Рольф Вензель, у першу чергу, запитав першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова, чому Україна дещо незрозуміло повелася з підписанням асоціації з ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На львівському Євромайдані затримали молодика зі зброєю

"Україна залишається відданою європейському напрямку і ніякого розвороту не було", - почав Арбузов. На цих словах українські журналісти, які були в залі, розгорнули плакат з написом англійською "Чому ви боїтеся Путіна?"

Присутні в залі бізнесмени відреагували на це запитання сміхом і аплодисментами.

"Я і моя команда зробили все можливе щоб наблизитися до Європи", - сказав Арбузов.

Нагадаємо, учасники саміту обговорять підписання угод про асоціацію загалом з шістьма країнами пострадянського простору – Азербайджаном, Вірменією, Білоруссю, Грузією, Молдовою та Україною. Загалом у дводенному форумі візьмуть участь представники 34 країн на рівні глав держав і міністрів, а також керівництво ЄС. Головою на саміті виступає президент Європейської ради Герман Ван Ромпей і президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це не конкурс краси - Фюле про "торги" за Україну

Саміт також відвідають президент Європарламенту Мартін Шульц, високий представник ЄС із зовнішніх справ і політики безпеки Кетрін Ештон, єврокомісар з розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле, єврокомісар з питань торгівлі Карел Де Гухт.

Зараз ви читаєте новину «"Це більше потрібне не стільки країнам ЄС, скільки українському народу" - єврокомісар Фюле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

173

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути