понеділок, 24 грудня 2012 18:08

"Ця ідея давно "ходила" коридорами влади" — експерт про нові міністерства

"Ця ідея давно "ходила" коридорами влади" — експерт про нові міністерства
Михайло Погребинський. Фото: glavcom.ua

Ідея реорганізувати та створити нові міністерства є доцільною, проте у випадку Податкової і Митної служби, на базі яких утворили Міністерство доходів і зборів України, доцільніше було б об'єднати із Міністерством фінансів.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Михайло Погребинський.

"Ця ідея давно "ходила" коридорами влади. Хорошковський свого часу пропонував об'єднатися", - пояснив Погребинський.

Також, на його думку, ця ініціатива є "доцільною, але було б доцільніше об'єднати міністерство фінансів, щоб уже зробити варіант близький до того, який використовують на Заході, коли міністерство фінансів одночасно виконує обов'язки і Податкової і Митної служби, тобто вже під контролем одного блоку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дивно, як Ахметов не закопав Королевську в териконі за такий "успіх" на виборах — Корчинський

"Можливо, за це буде відповідати Арбузов, і там буде одна команда Азрбузова та Клименка, і в тому розумінні немає нічого поганого, аби заперечувати таку ідею", - підкреслив політолог.

Окрім того, коментуючи новостворене Міністерство промислової політики України, тобто реорганізоване Державне агентство України з управління державними корпоративними правами та майном, він сказав: "Може бути таке собі невеличке Міністерство промислової політики, яке б розробляло політику пріоритетів".

Говорячи про доцільність проведення реорганізації саме зараз, він заувадив, що "є привід, тому природно, що зараз змінюється структура".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крісла команди "пожежників" в новому Кабміні легко перетворяться на електричні стільці — політолог

Нагадаємо, сьогодні було створено нове міністерство - Міністерство доходів і зборів України, реорганізувавши Державну митну службу України та Державну податкову службу України. На Міністерство покладена функція з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Також Янукович утворив Міністерство промислової політики України, реорганізувавши Державне агентство України з управління державними корпоративними правами та майном;

Окрім того, було створено Державну службу з надзвичайних ситуацій, реорганізувавши Міністерство надзвичайних ситуацій України та Державну інспекцію техногенної безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «"Ця ідея давно "ходила" коридорами влади" — експерт про нові міністерства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути