четвер, 06 вересня 2012 13:49

"Є достатньо висока ймовірність прийняття бюджету ще до виборів" - експерт

"Є достатньо висока ймовірність прийняття бюджету ще до виборів" - експерт
Олексій Голобуцький каже, що ні підписання бюджету, ні закон про мирні зібрання на рейтинг "Регіонів" не вплинуть. Фото: glavred.info

Прийняття бюджету може додати до рейтингу Партії регіонів — 1-2%

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорновіл вважає, що після виборів бюджет на 2013 рік перепишуть

"Азаров сказав, що приймуть бюджет, значить повинні прийняти. Взагалі, є достатньо висока ймовірність того, що його таки приймуть. Прийняття бюджету - доказ стабільності, доказ того, що йде нормальна робота уряду. А уряд - це і є Партія регіонів. Оскільки прийняття бюджету є досягненням не Верховної Ради, а, власне, уряду, то це буде таким собі черговим плюсом для них. Це може підняти мотивацію виборців. У кожної політичної сили є певні завдання. Серед них - явка. Опозиції вигідно, щоб вона була низькою на Сході та Півдні країни, владі — на Заході. Чи може вплинути на явку  в східних та південних областях прийняття бюджету? Можливо, вплине. Це може дати плюс 1-2 відсотки", - сказав Голобуцький.

Політтехнолог також зазначив, що за останні місяці перед виборами рейтинги основних політичних партій навряд чи суттєво зміниться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров хоче будувати заводи з переробки сміття в Києві

"Виплати пенсій протягом місяця, повінь на півкраїни, оце може вплинути. А такі справи, як мова чи бюджет, вплинути не здатні. Залишилося тридцять відсотків невизначених, от вони і будуть визначатися", - розповів він.

Також Олексій Голобуцький впевнений, що ухвалення законопроекту №2450 "Про порядок організації і проведення мирних заходів" не вплине на рейтинг Партії регіонів.

"Ті 30 відсотків, які готові голосувати за Партію регіонів, роблять це свідомо. Усі чудово розуміють, що вони, мабуть, підтримають цей законопроект. А ті, хто проти, напевне, ні. Знову ж таки — нічого не змінюється", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «"Є достатньо висока ймовірність прийняття бюджету ще до виборів" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути