субота, 06 грудня 2014 09:10

Якщо у Москві буде Майдан, то він буде дуже кривавим - Каспаров

Якщо у Москві буде Майдан, то він буде дуже кривавим - Каспаров

Майдан у Москві малоймовірний, але якщо він все ж відбудеться, то буде дуже жорстоким. Про це в інтерв'ю Ukraine Today заявив російський опозиціонер Гаррі Каспаров.

"Я вважаю, що проводити паралелі між Україною і Росією не зовсім доречно, адже між цими країнами є фундаментальні відмінності. У Росії сприймають владу абсолютно, а в Україні уряд ніколи не був чимось недоторканним. Було багато випадків в Україні, коли президенти програвали в демократичних виборах - Кравчук програв Кучмі, Кучма програв Ющенко", - сказав він.

Політик зазначив, що Майдан став всесвітнім символом протистояння і логічною реакцією на несправедливість влади.

"Майдан став логічною реакцією українців на несправедливість влади. Янукович ніколи не був настільки впливовим лідером, як Путін для росіян. Реакція російської влади на можливий Майдан буде набагато більш жорстокою, оскільки Путін ніколи не боявся крові", - зазначив Каспаров.

Нагадаємо, раніше Каспаров порівнював диктатуру Путіна з правлінням Гітлера.

Як повідомлялося раніше, наприкінці листопада глава МВС РФ Володимир Колокольцев виступив на підсумковому засіданні військової ради головного командування внутрішніх військ Росії і заявив, що російські внутрішні війська є одним з найпотужніших інструментів протидії загрозі хвилювань, подібних тим, що сталися в Україні.

"Ми бачимо трагічні наслідки, що накрили країни, на яких проводився експеримент "щепленням демократії по-американськи". "Бачимо обвал системи їх економік, страхітливе соціальне становище, фактичне руйнування державності", - зазначив Колокольцев.

Він підкреслив, що "таке ніколи, ні в одному зі сценаріїв не відбудеться в Російській Федерації". "Ми попереджаємо про це всіх, хто вважає інакше", - сказав міністр.

При цьому Колокольцев зазначив, що внутрішні війська МВС є одним з найпотужніших інструментів протидії цій загрозі.

За його словами, внутрішні війська МВС мають бути готові до оперативної перегрупування і діям в будь-якому регіоні країни. "Виходячи з політичної обстановки, потенційні загрози безпеці Росії втрачають чисто зовнішню військову спрямованість, вони набувають комплексний характер і зачіпають життєво важливі сфери внутрішніх національних інтересів держави", - заявив міністр.

У числі інших пріоритетних завдань Внутрішніх військ він назвав підтримання боєготовності і бойового потенціалу "на рівні, що забезпечує їх здатність адекватно та ефективно протистояти внутрішнім загрозам".

Зараз ви читаєте новину «Якщо у Москві буде Майдан, то він буде дуже кривавим - Каспаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути