четвер, 12 грудня 2013 04:24

Якщо у Януковича відібрати владу, він піде з політики - психолог

Якщо у Януковича відібрати владу, він піде з політики - психолог
Фото: 7days-ua.com

Президент Віктор Янукович не звик ні перед ким вибачатися та оправдовуватися. Тому не готовий до переговорів з опозицією і людьми, які стоять на Майдані. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів київський психолог Анатолій Вдовиченко.

"Янукович має доволі перекручене уявлення про все, що відбувається навколо, - каже Анатолій Володимирович. - Він швидше утече від проблем, ніж почне їх вирішувати. Лише так можна розцінити поведінку Януковича, який утікає з революційного Києва в Китай. Часто не знає реальності, бо живе у світі фантазій. Через це іноді перебільшує те, що відбувається насправді. Це людина з консервативними поглядами. Усе нове його лякає. До змін не готовий, тому бореться з усім новим, як з ворогом".

Психолог запевнив, що Янукович міг би стати диктатором, але для цього йому не вистачає харизми.

"У Януковича є диктаторські амбіції. Він здатен діяти поза правилами. Але щоб стати класичним диктатором, йому не вистачає харизми. Це узурпатор влади, що схильний до репресій – як до окремих особистостей, які йому не подобаються, так і до мас, яких боїться. Своїх ворогів воліє знати по іменах і тримати на відстані витягнутої руки. Для контролю саджає їх за грати".

За словами Вдовиченка, Янукович боїться втратити владу.

"Глобально у нього є три страхи: боїться втратити владу, життя і сім'ю. Страх за життя наскільки великий, що він готовий знепритомніти навіть від яйця, яким у нього поцілили в Івано-Франківську. Понад усе боїться втратити авторитет . Хоче бути улюбленцем нації. Для цього Партія регіонів і скликає проплачені мітинги, щоб показати вождю, що його теж підтримують".

Запевняє, що влада для Януковича є своєрідною компенсацією за важке дитинство і нереалізовану юність.

"Він рано втратив матір, недоотримав батьківської любові, двічі був судимий у ранньому віці. Такий тип людей ніколи не віддасть владу без бою. Не чекайте від нього відставки. Якщо у Януковича відібрати президентство, він піде з політики. Лідерські якості не дозволять йому займати нижчі посади. Він не визнає поразок".

Зараз ви читаєте новину «Якщо у Януковича відібрати владу, він піде з політики - психолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути