середа, 24 жовтня 2012 14:58

Якщо це масштабна гра, то він елемент цієї гри — експерт про повернення Мельниченка

Якщо це масштабна гра, то він елемент цієї гри — експерт про повернення Мельниченка
Олексій Голобуцький. Фото: ua.glavred.info

Повернення до України екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка є логічним кроком, особливо напередодні парламентських виборів.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

"Це логічно. Це навіть вдалий момент — приїхати за декілька днів до виборів. Зрозуміло, що контролює його перебування й переміщення в країні влада. Можливо скаже щось цікаве, якраз залишається декілька днів, і якщо він зробить якусь заяву, її вже нічим не можна буде перекрити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельниченка затримали в аеропорту "Бориспіль" - СБУ

За словами політтехнолога, якщо це робиться для ябудь-якої інформаційної атаки, то ми про це дізнаємося сьогодні-завтра.

"Зрозуміло, що це не випадковість, це не говорить про те, що він дурак, бо він не дурак, а про те, що це якась масштабна акція. Якщо він просто приїде з Америки — це одна справа, а він спочатку приїжджає — робить перший розголос. Його затримують. Далі він щось повідомляє. І це вже гра набагато серйозніша, аніж воля-неволя однієї людини, або затримання", - повідомив експерт.

Зокрема, на його думку, Мельниченку нічого "особливого не загрожує". "Я вважаю, що якщо це масштабна гра, то він просто елемент цієї гри. А це вже ми дізнаємося за день-два", - резюмував Голобуцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельниченко подав до суду на Турчинова

Нагадаєм, сьогодні екс-майора Держохорони Миколу Мельниченка, який оголошений в міжнародний розшук, затримали в середу в аеропорту "Бориспіль".

У вересні 2011 року Мельниченко був оголошений в розшук. Він звинувачується у розголошенні державної таємниці, підробці документів і перевищенні службових повноважень. Шевченківський районний суд Києва виніс постанову про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту, оскільки Мельниченко порушив підписку про невиїзд і ухилявся від слідства.

3 серпня 2012 Мельниченко був затриманий в Італії, і суд Неаполя повинен був розглянути питання про його екстрадицію. 14 серпня Мельниченко був звільнений з-під варти. За словами його адвоката Миколи Неділька, "прокуратура Італії не знайшла підстав для його екстрадиції в Україну" та екс-майор УДО залишається в Італії. При цьому в Національному центральному бюро Інтерполу в Україні зазначили, що процедура екстрадиції екс-майора держохорони в Україну триває.

Останнім часом він перебував у США.

Зараз ви читаєте новину «Якщо це масштабна гра, то він елемент цієї гри — експерт про повернення Мельниченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути