понеділок, 26 лютого 2018 16:45

Якщо Амосову не поновлять на роботі, "За життя" заблокує роботу МОЗ та його філіалів - Рабінович

Якщо Амосову не поновлять на роботі, "За життя" заблокує роботу МОЗ та його філіалів - Рабінович
Голова підкомітету Верховної Ради з прав людини та лідер партії "За життя" Вадим Рабінович заявив, що в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун продовжує "руйнувати вітчизняну медицину"

Політична партія "За життя" пообіцяла заблокувати роботу Міністерства охорони здоров'я України, якщо відстороненого ректора Національного медичного університету імені О. О. Богомольця Катерину Амосову не поновлять на роботі. Про це в інтерв'ю ЗМІ заявив народний депутат України, голова підкомітету Верховної Ради з прав людини та лідер партії "За життя" Вадим Рабінович, коментуючи наказ про відсторонення Амосової.

"Заявляючи про повну підтримку студентів та викладачів медуніверситету імені Богомольця, ми вимагаємо негайного поновлення на посаді його ректора Катерини Амосової. Якщо цього не буде зроблено найближчим часом, буквально завтра-післязавтра, то політична партія "За життя" готова повністю заблокувати роботу будівлі МОЗ і закличе своїх прихильників в регіонах до блокування роботи філій МОЗ в областях України!" - пообіцяв політик.

На його думку, в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун продовжує "руйнувати вітчизняну медицину", цього разу паралізувавши своїми діями провідний медичний вуз країни.

"Ми давно вже говоримо вголос про те, що дії незаконно виконуючої обов'язки міністра охорони здоров'я Супрун руйнують вітчизняну медицину, а так звана "медреформа" просто згубна для населення України. Але Супрун та її підопічні йдуть далі - вони готові зруйнувати в нашій країні і систему підготовки медичних кадрів. Їм мало того, що тільки за минулий рік 66 000 медиків уже виїхали з країни шукати щастя в чужих краях. Їм мало, що наші лікарі лікують людей де завгодно, тільки не у нас в Україні. Їм мало, що вони залишили без засобів вітчизняну медичну науку, позакривали наукові інститути, які роками і десятиліттями становили славу вітчизняної медицини, її гордість, а головне - рятували сотні, тисячі життів українців. Тепер Супрун паралізувала провідний навчальний заклад, де готуються медики. І всі мовчать! А ми мовчати не будемо", - підкреслив народний депутат.

Парламентарій упевнений, що "шкідлива" політика Супрун спрямована на знищення країни.

"Ми і так завинили перед молоддю за те, що не даємо їй шансу реалізуватися у себе в країні, ми і так "випихаємо" молоді таланти з країни. Так Супрун, не володіючи навіть міністерськими повноваженнями, вже і звільняє ректорів, блокує вуз, плює на молодих лікарів, яким треба вчитися порятунку життів і здоров'я людей. Це шкідлива політика, політика знищення країни - і ми не будемо терпіти цього!" - обурився парламентарій.

Лідер "За життя" підкреслив, що його політична сила буде вимагати не тільки якнайшвидшого звільнення Супрун, а й кримінальну відповідальність всіх "горе-реформаторів".

"Якщо нас не почують, якщо Амосову не відновлять на посаді ректора, не скасують незаконний указ МОЗ, не дадуть принципову юридичну і політичну оцінку діям Супрун і її поплічників, то партія "За життя" готова заблокувати Міністерство (охорони здоров'я, - ред.) в Києві, а також обласні управління охорони здоров'я в регіонах. І це тільки перший крок наших дій - ми вимагаємо не лише якнайшвидшого звільнення Супрун, а й кримінальну відповідальність всіх цих "горе-реформаторів" за руйнування вітчизняної медицини і небачені досі показники хвороб і смертей наших співгромадян. Я вже заявляв, що "За життя" оголошує 2018-й рік "роком звільнення від Супрун", гасло "Геть Супрун!" - це головне гасло партії "За життя" на найближчий час", - уклав Вадим Рабінович.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Амосову не поновлять на роботі, "За життя" заблокує роботу МОЗ та його філіалів - Рабінович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути