пʼятниця, 23 листопада 2012 09:32

Ескперт вважає, що норму про фракцію в кількості не менше 32 осіб ніхто не скасує

Ескперт вважає, що норму про фракцію в кількості не менше 32 осіб ніхто не скасує
Тарас Березовець. Фото: news2000.com.ua

Політики мають забути про виборчу кампанію і починати працювати.

Про це в ефірі 5 каналу сказав політолог Тарас Березовець.

"Чинні члени міністрів написали заяви про відставку, і це означає, що вони готові пройти або процедуру повторного перепризначення, якщо воно звичайно відбуватиметься, або вони готові працювати у Верховній Раді", - наголосив він.

Однак, говорячи про погоджувальне засідання 22 листопада, на якому обговорювалося питання роботи першого засідання ВР 7 скликання, Березовець наголосив:

"Те, що там (на засіданні) відбулося, свідчить про те, що, очевидно, не всі закінчили виборчу кампанію, не всім зрозуміло, що слід відкласти ті протиріччя, які відбувалися до 28 жовтня. Сьогодні всі вони є представниками народу України, незалежно від того, яку партію вони представляють. Вони мають починати процес підготовки першого засідання Верховної Ради".

Крім того, політолог переконаний, що депутати не скасують нову норму про те, що фракція чи група не може формуватися у складі менше 32 осіб. Говорячи про те, що за цю норму проголосували комуністи і таким чином самі себе підставили, він наголосив:

"Кнопкодавство з ними зіграло злий жарт. 32 депутати від КПУ відповідно до цієї норми не мають права сформувати окрему фракцію. Тому у них є вибір або поповнити лави більшості, або розчинитися. Я думаю, що дуже важко буде комуністам погодитися стати регіоналами, але що там буде багато окремих охочим прийняти цю пропозицію".

Зараз ви читаєте новину «Ескперт вважає, що норму про фракцію в кількості не менше 32 осіб ніхто не скасує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути