пʼятниця, 18 вересня 2020 07:50

ЄС знов нагадав Україні про умови безвізу

ЄС знов нагадав Україні про умови безвізу
Незалежність антикорупційної інфраструктури є умовою для безвізу та макрофінансової допомоги з боку Європи. Фото: pexels.com

В ЄС радять Україні якомога швидше змінити законодавство, що стосується антикорупційних органів, зокрема НАБУ. А також нагадали, що незалежність антикорупційної інфраструктури є умовою для безвізу та макрофінансової допомоги з боку Європи.

Про це заявив речник ЄС із зовнішньої політики Петер Стано, передає DW.

"Ми взяли до уваги рішення Конституційного суду щодо НАБУ. Наслідки цих рішень треба буде оцінити. ЄС закликає український парламент змінити відповідне законодавство та привести його у відповідність до Конституції якомога швидше. Ми хотіли б підкреслити важливість ясного юридичного статусу НАБУ і одночасного забезпечення збереження його незалежності і ефективної роботи. Незалежність і ефективність антикорупційної інфраструктури є ключовими умовами візової лібералізації ЄС і макрофінансової допомоги", — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Євросолідарність" вимагає переглянути рішення Ради щодо формування конкурсної комісії САП - Порошенко

У Європарламенті вже заявляли про загрозу для безвізового режиму у зв'язку з проблемною процедурою відбору керівника САП. Попри застереження ЄС вчора Рада затвердила комісію з обрання керівника САП.

Зараз ви читаєте новину «ЄС знов нагадав Україні про умови безвізу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути