понеділок, 27 січня 2020 17:10

ЄС закликала Раду підтримати вимоги родин Героїв Небесної сотні

Фракція "Європейська солідарність" закликає всі парламентські фракції зайняти солідарну позицію щодо вимог сімей Героїв Небесної сотні щодо кадрових призначень у ДБР і розслідувань справ Майдану.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на пресслужбу "Європейської солідарності".

"Також ми висловлюємо обурення діями керівництва ДБР, яке 25 січня перешкоджало депутатській діяльності парламентаріїв, які хотіли зустрітися з в. о. директора ДБР Венедиктовою і передати заяву сімей Небесної сотні", - йдеться в повідомленні.

"Сьогодні ми бачимо великі ризики руйнування парламентаризму, дискредитації народних депутатів і самого статусу депутата, і закликаємо всі фракції протистояти цим діям. Пані Венедиктова і її підлеглі грубо порушили норми закону "Про статус народного депутата України" та рішення Конституційного Суду України, створивши небезпечний прецедент. І це вимагає реакції всього парламенту", - підкреслили у фракції.

Також "Євросолідарність" висловлює своє обурення діями голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова. У фракції зазначають, що він "фактично самоусунувся в цій ситуації, так і не зустрівся із сім'ями Небесної сотні і не доклав жодних зусиль, щоб вчорашня колега по парламенту поважала закон і статус народного депутата".

Зазначається, що сьогодні потрібно посилювати парламентський контроль за діяльністю правоохоронних органів, а не послаблювати його.

"Європейська солідарність" закликає колег з інших фракції зайняти солідарну позицію в підтримку вимог сімей Небесної сотні, і очікує від голови Верховної Ради організації відповідної спільної зустрічі керівництва парламенту, фракцій і сімей Небесної сотні. Очікуємо від спікера парламенту, що він забезпечить присутність на цій зустрічі в. о. директора ДБР пані Венедиктової, щоб вона публічно пояснила свою неповагу до закону, статусу народного депутата, і останні непрозорі кадрові рішення, зроблені нею незважаючи на наявний конфлікт інтересів", - підсумували у фракції.

 

Нагадаємо, раніше народні депутати від фракції "Європейська солідарність" прийшли в Державне бюро розслідувань, щоб заявити керівництву ДБР про неприпустимість призначення першим заступником ДБР адвоката Януковича Олександра Бабікова, а також про неприпустимість політичних переслідувань, які були ініційовані ексдиректором ДБР Романом Трубою за наказом Офісу президента.

Пізніше нардеп від "ЄС" Ірина Геращенко повідомила, що депутати від "Європейської солідарності" викликали поліцію з метою змусити Державне бюро розслідувань виконати норми законодавства і забезпечити доступ парламентаріїв в приміщення ДБР і право на невідкладний прийом главою ДБР Іриною Венедиктовою.

Зараз ви читаєте новину «ЄС закликала Раду підтримати вимоги родин Героїв Небесної сотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути