вівторок, 21 січня 2014 15:44

ЄС введе санкції проти України - МЗС Литви

ЄС введе санкції проти України - МЗС Литви
Лінас Лінкявічюс Фото: Лінас Лінкявічюс

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс вважає, що станом на сьогодні заходи Європейського Союзу щодо України у зв'язку загостренням політичної кризи є недостатніми і не виключає, що у разі погіршення ситуації Брюссель введе санкції.

Глава зовнішньополітичного відомства Литви констатував, що відносини між Києвом і Брюсселем вже не такі, як раніше. "Прийшов час, коли наші відносини не можуть залишатися колишніми. Довіра впала, є серйозне розчарування невиконанням зобов'язань", - пояснив він.

Високопоставлений дипломат також критично висловився щодо позиції, яку нині зайняв Брюссель щодо Києва. "З моєї точки зору, наші заходи не є ефективними, ми могли б зробити більше. Іноді слів не вистачає, і потрібні дії. Я не буду вдаватися в деталі. Але я не можу байдуже дивитися на людей, які стоять на морозі два місяці з прапорами ЄС і з надією на майбутнє. Треба допомогти. Потрібні більш конкретні заходи, і я думаю, що ми до цього прийдемо, якщо не побачимо поліпшення ситуації", - упевнений співрозмовник

При цьому він ствердно відповів на запитання , що під "більш конкретними заходами" мова йде про санкції. "Якщо проти мирних демонстрантів буде застосована сила , будуть наслідки. Я б не виключив, що в такому випадку буде обговорюватися питання про санкції. Зараз цього немає, але я б не виключив цього в майбутньому", - вважає Лінкявічюс .

Зараз ви читаєте новину «ЄС введе санкції проти України - МЗС Литви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути