Ексклюзиви
четвер, 21 листопада 2013 21:51

ЄС та українці розчаровані несподіваним рішенням українського уряду - Ештон

ЄС та українці розчаровані несподіваним рішенням українського уряду - Ештон

ЄС взяв до відома рішення уряду України призупинити процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію, включно із глибокою і всеохопною зоною вільної торгівлі, між ЄС та Україною.

Про це заявила верховний представник Євросоюзу із закордонних справ Кетрін Ештон. Її заяву отримала "Українська правда".

"Це розчарування не лише для Євросоюзу, але й, ми вважаємо, для українського народу", - сказано в документі.

"Реформи, які впроваджувалися протягом останніх місяців, були багатообіцяючими", - заявила Ештон.

"Підписання найбільш амбітної угоди, що її ЄС коли-небудь пропонував країні з-поза його меж, мало б і надалі зміцнювати курс реформ України та надіслати сигнал інвесторам по всьому світу, а також міжнародним фінансовим інституціям, про те, що Україна серйозно ставиться до своєї модернізації та про те, що країна стає передбачуваним і надійним співрозмовником для міжнародних ринків", - додала вона.

"Вона мала б надати унікальну можливість змінити чинну бентежну тенденцію щодо зменшення прямих іноземних інвестицій в Україну та надати поштовх перемовинам щодо нової угоди з МВФ про право використання кредиту", - зазначила Ештон.

"Ми віримо, що майбутнє України знаходиться у міцних відносинах з ЄС. Також ми залишаємося вірними нашим зобов'язанням перед народом України, який був би головним бенефіціаром угоди, через міцну свободу і процвітання, яким би вона сприяла", - сказано в заяві.

Як відомо, в четвер уряд вирішив призупинити процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС.

Парламент у четвер відхилив всі 6 законопроектів щодо виїзд ув'язнених для лікування за кордон.

21 листопада ввечері місія Європарламенту у складі екс-президентів Пета Кокса та Олександра Квасьнєвського висловили глибоке розчарування рішенням уряду України відкласти підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом і закликали президента Януковича дотриматися своїх обіцянок щодо закону про лікування ув'язнених.

Зараз ви читаєте новину «ЄС та українці розчаровані несподіваним рішенням українського уряду - Ештон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

125

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути