середа, 29 січня 2014 20:29

ЄС сподівається на прийняття закону про амністію "євромайданівців" - Ештон

ЄС сподівається на прийняття закону про амністію "євромайданівців" - Ештон
Кетрін Ештон Фото: novostimira.com

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон закликає сторони протистояння в Україні припинити насильство і почати справжній діалог між усіма учасниками процесу.

"Ми дуже стурбовані тим, що відбувається. Звідки б не виходила жорстокість, її потрібно зупинити", - сказала вона на брифінгу в Києві в середу.

Ештон зазначила, що в ході зустрічей з представниками різних сторін процесу, вона побачила бажання пошуку виходу з ситуації, що склалася. При цьому дипломат вказала на необхідність почати "справжній діалог".

За її словами, в ЄС сподіваються на прийняття закону про амністію учасників акцій протесту. У Євросоюзі також уважно стежать за процесом внесення можливих змін в українську Конституцію.

Ештон вважає, що необхідно "дивитися в майбутнє" і працювати над тим, щоб майбутні президентські вибори в Україні пройшли чесно і демократично.

Зараз ви читаєте новину «ЄС сподівається на прийняття закону про амністію "євромайданівців" - Ештон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути