пʼятниця, 25 грудня 2020 22:29

ЄС скасував персональні санкції проти прем'єр-міністра часів Януковича

ЄС скасував персональні санкції проти прем'єр-міністра часів Януковича
З Азарова зняли санкції. Фото: Кореспондент

Суд Європейського Союзу анулював рішення Ради ЄС про продовження санкцій проти колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова.

Суд вказав на те, що Рада ЄС, перед тим, як діяти на основі рішень органу влади третьої країни, повинна була перевірити, чи було це рішення ухвалене із врахуванням прав на захист та на ефективний юридичний супровід, йдеться в рішенні.

Адвокати Азарова оскаржували рішення Ради ЄС від 4 березня 2019 року, за яким індивідуальні санкції проти оточення експрезидента Януковича, включно з Азаровим, були продовжені ще на рік.

В останні роки Євросоюз почав знімати обмеження з чиновників часів президентства Януковича через недостатні докази проти них від українського слідства. Азаров вже не перебуває у санкційному списку ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Ради внесли альтернативний законопроєкт про ув'язнення за брехню в деклараціях

Під дією санкцій ЄС, запроваджених у 2014 році за незаконне привласнення державних коштів України або за зловживання службовим становищем, залишаються десятеро колишніх українських високопосадовців: Віктор та Олександр Януковичі, Віталій Захарченко, Віктор та Артем Пшонки, Віктор Ратушняк, Сергій Курченко, Дмитро Табачник, Сергій Арбузов та Олександр Клименко.

Зараз ви читаєте новину «ЄС скасував персональні санкції проти прем'єр-міністра часів Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути