середа, 30 січня 2013 14:43

Спецтема: Луценко за ґратами

ЄС попередив: влада не уникне відповідальності за ризики для здоров'я Луценка

ЄС попередив: влада не уникне відповідальності за ризики для здоров'я Луценка
ЄС пильно стежитиме за здоров'ям Юрія Луценка. Фото: zn.ua

Європейський Союз стурбований ситуацією з раптовим етапуванням екс-глави МВС України Юрія Луценка з київської клініки в колонію і закликає українську владу взяти на себе відповідальність за його стан здоров'я. "Ми дуже уважно стежимо за розвитком подій навколо Юрія Луценка. Новина про те, що його сьогодні несподівано перевезли з лікарні у в'язницю, нас стурбувала", - сказано в позиції ЄС, переданій агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Давосі Янукович обіцяв помилувати Луценка - джерело

ЄС підкреслює, що Луценко виписали з лікарні ыз проблемами зі здоров'ям, при цьому не повідомили про це його родичів. "Ми закликаємо органи української влади взяти на себе відповідальність за гуманітарні аспекти та ситуацію зі здоров'ям пана Луценка, а також за ті ризики, які створюються у зв'язку з його поверненням в колонію", - йдеться в заяві.

Крім того, Євросоюз закликає українську владу дозволити Луценку контактувати з родичами і захистом, включаючи їх особисті візити до ув'язненого.

"Ми будемо і далі уважно стежити за ситуацією навколо Луценка", - заявили в ЄС.

Там також звернули увагу на важливість висновків Ради міністрів ЄС від 10 грудня 2012 року, в яких йдеться про необхідність знаходження Україною вирішення ситуації з політично мотивованими кримінальними справами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист Луценка хоче, щоб пенітенціарна служба і лікарі пояснили, з якого дива хворого Луценка відвезли у колонію

Як повідомлялося, засудженого екс-главу МВС України Луценко, прооперованого в київській клініці "Оберіг", в середу вранці етапували в Менському колонію.

За інформацією Державної пенітенціарної служби України, 30 січня, Луценко був виписаний лікарями Київської універсальної медичної клініки "Оберіг" із стаціонару. Згідно інформації, після проведення запланованої маніпуляції лікарі виробили відповідні рекомендації щодо подальшого амбулаторного лікування Луценко, яке буде здійснюватися медперсоналом Менської виправної колонії в повному обсязі.

Екс-глава МВС відбуває покарання за скоєння ряду посадових злочинів в Менської колонії (Чернігівська обл.) З кінця серпня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «ЄС попередив: влада не уникне відповідальності за ризики для здоров'я Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути