субота, 24 вересня 2022 19:38

Спецтема: Війна Росії проти України

ЄС повинен серйозно поставитися до погроз Путіна щодо ядерної зброї – Боррель

ЄС повинен серйозно поставитися до погроз Путіна щодо ядерної зброї – Боррель
Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррельвважає, що ЄС повинен серйозно поставитися до погроз Путіна щодо ядерної зброї. Фото: EPA

ЄС повинен серйозно поставитися до погроз президента РФ Володимира Путіна про те, що він може застосувати ядерну зброю у збройному конфлікті в Україні.

Про це в коментарі ВВС заявив віцепрезидент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель. Він зауважив, що війна досягла "небезпечного моменту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боррель прокоментував масові вбивства в Ізюмі

"Безумовно, це небезпечний момент, тому що російська армія була загнана в кут, і реакція Путіна – погроза використання ядерної зброї – це дуже погано", – сказав Боррель.

Він нагадав, що у рідкісному зверненні до нації на початку тижня Путін сказав, що його країна має "різну зброю знищення" і "використає всі доступні засоби", додавши: "Я не блефую".

"Коли люди кажуть, що це не блеф, ви повинні сприймати їх серйозно", – зазначив Боррель.

Він спростував занепокоєння щодо того, що поставки зброї в ЄС вичерпуються, і сказав, що ЄС повинен продовжувати надавати військову підтримку Україні, а також застосовувати економічні санкції проти президента Путіна та його союзників і проводити дипломатичну діяльність.

За його словами, усі, хто їздив до Москви, щоб поговорити з Путіним, поверталися з тією ж само відповіддю, що в нього є "воєнні цілі", і якщо він їх не досягне, то "продовжить боротьбу".

"Це, безумовно, тривожний напрямок, але ми маємо продовжувати підтримувати Україну", – резюмував Боррель.

Міністри закордонних справ Євросоюзу домовилися підготувати новий пакет санкції проти Росії. А також погодилися збільшити постачання зброї Україні.

Таке рішення ухвалили після того, як російський президент Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію. Про це пише Reuters.

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель сказав, що заява Путіна свідчить про "паніку й відчай".

Зараз ви читаєте новину «ЄС повинен серйозно поставитися до погроз Путіна щодо ядерної зброї – Боррель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути