субота, 05 листопада 2011 10:28

ЄС ніколи не поступиться демократією заради партнерства з Україною

ЄС ніколи не поступиться демократією заради партнерства з Україною

Європейський Союз ніколи не поступиться демократичними цінностями і не піде на партнерство з Україною, поки в країні переслідуватимуть опозицію. Про це в інтерв'ю ZN.UA сказав Говард Дін, колишній кандидат від демократів у президенти США і нинішній член ради директорів Національного демократичного інституту.

"Ви повинні розуміти: Європа хоче партнерства з Україною. Але вона ніколи не піде на це партнерство, поступаючись своїми демократичними принципами та стандартами. Тому якщо ситуацію із засудженням Тимошенко не буде виправлено, я сумніваюся, що всі 27 країн Європейського Союзу ратифікують Угоду про асоціацію", — сказав він.

При цьому Дін вважає низькими шанси на те, що угоду про асоціацію між Україною і ЄС буде підписано в грудні і парафовано усіма членами Євросоюзу, якщо Тимошенко і надалі знаходитиметься у в'язниці.

"Думаю, що шанси невеликі. Але навіть якщо Євросоюз і підпише з Україною угоду про асоціацію, то доти, доки у вашій країні залишаються політичні в'язні, неможливо буде вести мову про лібералізацію візового режиму. При цьому обов'язково матиме місце зниження рівня західноєвропейських інвестицій в українську економіку", — відзначив він.

Нагадаємо, Європейський парламент попередив Київ, що відмова від перегляду вироку екс-прем'єру Тимошенко поставить під загрозу укладення угоди між Євросоюзом та Україною про асоціацію.

Зараз ви читаєте новину «ЄС ніколи не поступиться демократією заради партнерства з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути