вівторок, 24 лютого 2009 11:26

ЄС не допоможе Україні поки будуть проблеми з МВФ

ЄС не допоможе Україні поки будуть проблеми з МВФ
У разі припинення програми надання допомоги збоку Міжнародного валютного фонду участь України у будь-яких стабілізаційних заходах Європейського союзу буде неможливою.

Про це заявив речник міністерства фінансів Австрії Гаральд Вайґляйн, говорячи про ініціативу Австрії щодо підтримки фінансового сектора країн Центральної і Східної Європи.

Програму заходів, яка поки не передбачає надання жодних кредитних коштів, у Відні називають "стабілізаційним наступом".

Головна її мета – координація дій провідних фінансових установ, національних банків, урядів країн ЄС та країн-партнерів, а також європейського центробанку.

З огляду на стратегічне значення України для Європейського союзу, на неї мають поширюватися стабілізаційні заходи ЄС у боротьбі із фінансовою кризою, сказав Вайґляйн.

За його словами, планується, що для кожної країни регіону, починаючи від Хорватії і закінчуючи Україною, буде розроблено окрему програму дій.

Водночас у Відні поки не хочуть коментувати імовірність надання Україні грошей, однак не виключають можливість певних двосторонніх гарантій з боку окремих країн ЄС.

"Може бути, приміром, що Україна проситиме фінансової допомоги. Але ми розглядатимемо питання гарантій чи кредитів з боку країн ЄС лише у контексті кредитної програми МВФ. Будь-які стабілізаційні заходи можливі лише за провідної ролі фонду", - зазначив представник австрійського уряду.

За його словами, головна мета австрійської ініціативи - макроекономічна стабільність і стабільність обмінних курсів у країнах Центральної і Східної Європи.

"Це в інтересах Європейського союзу. У цих країнах працюють інвестори з цілої Європи – німці, австрійці, італійці, бельгійці чи голанці. Це країни, де ми виробляємо і куди ми експортуємо наші товари. Я переконаний, що наша ініціатива підтримати східноєвропейські країни знайде підтримку у наших партнерів з ЄС", - наголосив Вайґляйн.

Нагадаємо, що на початку лютого Міжнародний валютний фонд відклав на невизначений термін питання про виділення Україні другого траншу кредиту.

За матеріалами: Німецька хвиля, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «ЄС не допоможе Україні поки будуть проблеми з МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути