середа, 29 січня 2020 12:43

ЄС може звільнити від санкцій ще частину "сім'ї" Януковича

Європейський Союз може зняти санкції з чиновників часів президентства Віктора Януковича - Сергія Арбузова, Олександра Клименка та Віктора Пшонки.

Про це у Twitter написав брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

"Можливо також, що зі списку можуть виключити колишнього прем'єр-міністра України Арбузова, колишнього міністра з питань доходів Клименка, колишнього генерального прокурора Пшонку та його сина Артема", - написав журналіст.

 

Напередодні Йозвяк повідомляв, що ЄС розглядає ймовірність скасування санкцій проти колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова, ексміністра енергетики Миколи Ставицького та старшого сина Віктора Януковича Олександра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада може зняти санкції з Портнова. Питання за ГПУ - ЗМІ

Сергій Арбузов у 2010-2012 роках керував Нацбанком. До лютого 2014-го обіймав посаду віцепрем'єр-міністра. Після Революції гідності втік до Москви. В Україні його підозрюють у привласненні та розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем.

Олександр Клименко був міністром доходів і зборів із грудня 2012-го по лютий 2014 року. Після втечі Віктора Януковича в лютому 2014-го залишив Україну. 2019-го суд заочно заарештував Клименка - його звинуватили в заволодінні 3,1 млрд грн державного бюджету.

Віктор Пшонка обіймав посаду генерального прокурора з 2010-го до 2014 року. Після повалення режиму Януковича утік з України. Серед іншого йому інкримінують заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах та організацію умисних убивств учасників Революції гідності.

Зараз ви читаєте новину «ЄС може звільнити від санкцій ще частину "сім'ї" Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути