Ексклюзиви
понеділок, 03 лютого 2020 17:42

ЄС ініціює слідчу комісію по розслідуванню справи Шеремета

ЄС ініціює слідчу комісію по розслідуванню справи Шеремета
Голова комітету з питань інтеграції України з ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе прокоментувала питання стосовно створення ТСК по розслідуванню справи вбивства Павла Шеремета

Той факт, що підозрювані у вбивстві Павла Шеремета знаходяться під арештом, при тому що відсутня достатня кількість доказів їхньої вини й генеральний прокурор України це визнав, є неприпустимим. "Європейська Солідарність" наполягає на створенні відповідної тимчасової слідчої комісії при Верховній Раді.

Про це заявила голова комітету з питань інтеграції України з ЄС, народний депутат з фракції "Європейська Солідарність" Іванна Климпуш-Цинцадзе в коментарі журналістам.

"Сьогодні під час Погоджувальної Ради ми вкотре піднімали питання стосовно створення ТСК по розслідуванню справи вбивства Павла Шеремета. Ми бачимо, що вже, навіть, генеральний прокурор визнає, що немає достатньо доказів проти тих людей, які сьогодні оголошені підозрюваними в цій справі й змушені знаходитися під арештом", – підкреслила політик.

Іванна Климпуш-Цинцадзе зауважила, що сподівається на підтримку керівництва Верховної Ради ініціативи "Європейської Солідарності" у справі Павла Шеремета.

"Поки що ми не чули схвальної реакції на ці ініціативи керівництва парламенту, але сподіваюсь, що вони принаймні будуть включені до порядку денного цього тижня", – сказала вона.

Нагадаємо, ДБР відмовилося відкрити кримінальне провадження за заявою адвокатів підозрюваної у вбивстві Павла Шеремета Яни Дугарь про фальсифікацію доказів слідства.

Зараз ви читаєте новину «ЄС ініціює слідчу комісію по розслідуванню справи Шеремета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути