пʼятниця, 02 вересня 2022 18:15

Спецтема: Війна Росії проти України

ЄС готує для України €5 млрд допомоги. Угорщина проти – ЗМІ

ЄС готує для України €5 млрд допомоги. Угорщина проти – ЗМІ
ЄC представить наступного тижня черговий пакет фіндопомоги Україні у розмірі €5 млрд - ЗМІ

Європейський Союз готується виділити Україні новий пакет фінансової допомоги в розмірі €5 млрд.

Вона є частиною макрофінансової допомоги у розмірі до €9 млрд, про яку Єврокомісія оголосила у травні, повідомляє Bloomberg. Усі держави-члени ЄС, окрім Угорщини, погодилися фінансово гарантувати цю суму у вигляді довгострокових кредитів для України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС неформально зібралися міністри – озвучили прогноз війни

Відповідно до джерела, Єврокомісія має намір висунути офіційну пропозицію з цього питання наступного тижня, незважаючи на опір уряду Угорщини.

Очікується, що пакет буде офіційно прийнято на Раді ЄС із загальних питань, яка відбудеться 20 вересня у Брюсселі.

Видання повідомляє, що уряд Німеччини також був проти надання додаткових кредитів через ризик дефолту України. Натомість він виступав за гранти, які не мали бути погашені Україною.

Оскільки між Брюсселем і Берліном залишалися розбіжності, комісія виділила початковий €1 млрд в серпні цього року, враховуючи тяжке становище України, використовуючи обмежений простір бюджету ЄС як гарантію.

Обговорення щодо решти €3 млрд все ще триває. Держави-члени розходяться в думках щодо того, повинні гроші бути надані у вигляді грантів чи кредитів.

"Ми продовжуємо роботу щодо €3 млрд, які залишилися, з пакету макрофінансової допомоги на €9 млрд для України", – повідомив виданню представник Єврокомісії.

Раніше Боррель анонсував нову макрофінансову допомогу Україні до €8 млрд. На початку серпня ЄС перерахував Україні €1 млрд траншу допомоги.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав президента Франції Емманюеля Макрона прискорити фінансову і військову допомогу Україні.

Зараз ви читаєте новину «ЄС готує для України €5 млрд допомоги. Угорщина проти – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути