вівторок, 30 серпня 2022 18:25

Спецтема: Війна Росії проти України

ЄС думає над візовими санкціями для росіян: пропонують не чіпати молодь

ЄС думає над візовими санкціями для росіян: пропонують не чіпати молодь
ЄС думає над різними варіантами візових санкцій для росіян. Фото: Слово і діло

У ЄС розглядають різні ідеї щодо зміни порядку видачі віз росіянам.

Зокрема, обговорюється можливість виключення російської молоді з-під будь-яких обмежень. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на EUObserver.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина закликала не видавати багаторічні візи росіянам

"У колах ЄС, які приймають рішення, є якась одержимість російською молоддю - молодше 25 років. Але більшість російських солдатів, які вбивають і ґвалтують людей в Україні, молодше 25 років. Ми повинні позбутися ідеї, що це просто "війна Путіна", а не ширша російська війна", - повідомив один з дипломатів ЄС.

За його словами, загалом є безліч ідей щодо обмежень.

Повідомляється, що країни Балтії, Чехія, Фінляндія та Польща наполягають на повній забороні видачі віз для росіян, а Чехія, Естонія та Фінляндія вже наполягають на односторонніх обмеженнях для російських туристів, не чекаючи на рішення ЄС.

Водночас, Франція та Німеччина, а також міністерство закордонних справ ЄС висловили побоювання щодо ізоляції російських дисидентів та громадянського суспільства.

"Це те, що вони говорять публічно, але насправді це показує, що Париж і Берлін, як і раніше, не вірять у сценарій, за яким Росія програє на полі бою, а всередині Росії існує внутрішня нестабільність", - розповів дипломат.

За прогнозами дипломатів, будь-який початковий компроміс у Празі, найімовірніше, призведе до подальшого торгу між двома таборами.

Автори статті припускають, що російські туристи, ймовірно, у майбутньому платитимуть 80 євро замість 35 євро за візу до ЄС.

"Росіяни також зіткнуться з більшою бюрократією під час подання заяв на отримання візи і з меншою ймовірністю отримають багаторазові дозволи на в'їзд до ЄС відповідно до нових заходів, які включають заморожування двостороннього пакту про спрощення візового режиму від 2007 року", - пише EUObserver.

Також повідомляється, що міністри закордонних справ ЄС обговорять візові санкції для громадян РФ на зустрічі сьогодні, 30 серпня. При цьому видання зазначає, що особливого конструктиву від цих переговорів чекати не варто.

Раніше президент України Володимир Зеленський закликав західні країни заборонити в'їзд для всіх росіян.

Естонія запропонувала заборонити громадянам Росії вʼїзд до ЄС у восьмому пакеті санкцій. Фінляндія скоротить видачу віз росіянам на 90% через війну Росії проти України.

Зараз ви читаєте новину «ЄС думає над візовими санкціями для росіян: пропонують не чіпати молодь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути